kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Suvanto Care Oy:n ja Lapin AMKin yhteistyö tiivistyy
25.1.2021 10:00

Suvanto Care Oy:n ja Lapin AMKin yhteistyö tiivistyy

Lapin ammattikorkeakoulu ja Suvanto Care Oy aloittavat kumppanussopimuksen myötä aiempaa systemaattisemman yhteistyön.


Kumppanuus hyödyttää kummankin organisaation strategisia ja operatiivisia kehittämistavoitteita.

Ikääntyvän väestön osuus kasvaa, mikä vaikuttaa myös hoitoalan osaamiseen ja tulevaisuuden terveyspalveluiden ammatteihin. Kokemuksen ja osaamisen karttuessa kynnys uuden teknologian ja digitaalisten ratkaisujen kättöönottoon madaltuu. 

- Olemme merkittävän muutoksen äärellä ikääntyvien hoitoon liittyvissä ratkaisuissa ja osaamisessa, uskoo Lapin AMKin rehtori Riitta Rissanen.

- Sopimuksessa valitut painopisteet tukevat mainiosti Suvanto Caren kehittämistoimenpiteitä, vahvistaa Suvanto Care Oy:n toimitusjohtaja Antti Haukipuro. Kotona asuvien arki ei muutu ilman hoivaketjun prosessin muutosta, joka vaatii useamman toimialan yhteistyötä ja vuoropuhelua insinöörimaailman ja hoivamaailman välillä, Haukipuro jatkaa.

- Hoivaprosessit ovat merkittävässä murroksessa ja etävälineet tulevat jäämään osaksi palvelupolkuja, kertoo Lapin AMKin Tulevaisuuden terveyspalvelut osaamisryhmän osaamispäällikkö Marika Kunnari.

Tavoitteena on, että jokainen Lapin AMKista valmistuva opiskelija tunnistaa etähoivan mahdollisuudet. Hoiva-alan ammattilaisille etähoiva mahdollistaa hoitotyön urapolkujen erilaistumisen, työurien jatkamisen ja lisää työn mielekkyyttä.
Kumppanuustyötä koordinoivat Suvanto Caren toimitusjohtaja Antti Haukipuro ja Lapin AMKin osaamispäällikkö Marika Kunnari.

Kolmivuotisen kumppanuussopimuksen tavoitteena kehittää mm. hoivaprosesseja ja palvelunohjausta entistä kokonaisvaltaisemmaksi ja vuorovaikutuksellisemmaksi, sekä edistää tiedolla johtamisen periaatteen vahvistumista hoivan suunnittelussa. Kumppanuussopimusta täydentää vuotuinen toimenpidesuunnitelma, jossa kuvataan yhteistyön yksityiskohtaisemmin konkreettiset toimenpiteet.


Suvanto Care Oy ja Lapin AMK kumppanuussopimus

Kuva: Suvanto Care