kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Suomen nuoret maanmittarit
4.4.2014 11:00

Suomen nuoret maanmittarit

Lapin AMKin maanmittaustekniikan opiskelijat perustivat Suomen nuoret maanmittarit - toiminnan. Suomen nuoret maanmittarit - YSN Finland on kansainvälisen maanmittarijärjestön FIG:n Young Surveyors Networkin yhteystaho Suomessa.


Lapin AMKin maanmittaustekniikan opiskelijat osallistuivat viime lokakuussa Portugalissa Euroopan nuorten maanmittareiden Young Surveyors Networkin tapaamiseen. Tapaamisen tuloksena Lapin AMKin maanmittaustekniikan opiskelijat perustivat Suomen nuoret maanmittarit - toiminnan.

- Maanmittausalalla ei ole Suomessa nuorille toimintaa, joten Young Surveyors Network kehotti meitä tarttumaan tilaisuuteen. Ajatus oli hyvä, sillä maanmittausalan verkostoitumista etenkin opiskelijoiden kesken kaivataan, kuvailevat opiskelijat Niko Haaraniemi ja Tuomas Jylhä.

Nuoria maanmittareita ovat alle 35-vuotiaat tai alle 10 vuotta alalla olleet tai vain sydämeltään nuoret maanmittarit. Suomen nuoret maanmittarit - YSN Finland on kansainvälisen maanmittarijärjestön FIG:n Young Surveyors Networkin yhteystaho Suomessa.

Suomen nuoret maanmittarit kokoontuivatkin ensimmäisen kerran maaliskuussa Seinäjoella Maanmittauspäivien yhteydessä. Perustajat Niko Haaraniemi ja Tuomas Jylhä olivat tyytyväisiä tapaamiseen, sillä osallistujia kokoontumiseen tuli myös Metropoliasta ja työelämästä. Suomen nuorten maanmittareiden on tarkoitus kokoontua jatkossakin.

Toiminta on toistaiseksi epävirallista, mutta pohjaa toiminnalle löytyy, sillä nuoret maanmittarit, myös työelämässä olevat valmistuneet maanmittarit, tarvitsevat verkostoa ympärilleen. Verkostoituminen niin työelämän kuin opiskelijoidenkin kesken koetaan tärkeäksi. Muita tavoitteita toiminnalla on tiedon jakaminen maanmittausalasta etenkin opiskelijoille, maanmittausalan yritysten esiintuominen ja yhteistyön lisääminen yleisesti alan kesken.

Tuomas Jylhä on osallistumassa Kuala Lumpuriin FIG:n kongressiin tulevana kesänä, sillä kongressin yhteydessä järjestetään nuorten maanmittareiden tapaaminen. Niko Haaraniemi ja Tuomas Jylhä osallistuvat myös Euroopan nuorten maanmittareiden lokakuussa järjestettävään tapaamiseen Berliinissä.

Lapin AMK on FIG:n, maanmittausalan kansainvälisen järjestön, akateeminen jäsen.Lapin AMK_8.jpg