kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Suomen ansioitunein aikuisopettaja on Lapin AMKin Anna-Leena Nousiainen
23.9.2014 13:00

Suomen ansioitunein aikuisopettaja on Lapin AMKin Anna-Leena Nousiainen

Osana Elinikäisen oppimisen valtakunnallista Innostu oppimaan -kampanjaa palkittiin tänään tiistaina Helsingissä vuoden 2014 ansioitunein aikuisopettaja, aikuisoppija ja koulutusmyönteisin työyhteisö.


Vuoden ansioitunein aikuisopettaja vuonna 2014 on rovaniemeläinen Anna-Leena Nousiainen, joka on opettaa Lapin AMKin hyvinvointialalla hoitotyötä. Järjestäjien mukaan Anna-Leena valittiin äänivyöryllä.

Palkintoperusteluiden mukaan Anna-Leena Nousiainen on asiantunteva, mukaansatempaava ja innostava hoitotyön opettaja. Hän haastaa opiskelijansa ajattelemaan itse ja opettaa siten, että asiat todella jäävät mieleen. Hän tekee työtään täydellä sydämellään.

Anna-Leena toimi ennen opettajan uraansa seitsemäntoista vuoden ajan sairaanhoitajana. Omakohtaisesta kokemuksesta kumpuava rautainen ote opettamiseen saa opiskelijoilta pelkkää kiitosta. Häntä kuvaillaan innostavaksi, päteväksi ja asiansa osaavaksi opettajaksi, joka haastaa jatkuvasti opiskelijoitaan ajattelemaan omilla aivoillaan. Samalla hän pitää itsensä viimeisimmän tiedon ytimessä.

- Omat oppimiskokemukseni ovat olleet positiivisia. Minulle huikein pedagogi on ollut Oulun ammatillisen opettajakorkeakoulun tutoropettajani Sirpa Perunka, joka avasi ymmärrystäni osaamisen ohjaamiseen, toteaa vuonna 2008 opettajan pedagogiset opintonsa päättänyt Nousiainen.

Oma innostus ja kiinnostus alaa kohtaan näkyvät opiskelijoiden kokemuksissa; Nousiainen osaa opettaa ja näyttää asiat niin, että ne todella jäävät opiskelijoiden mieliin. Hän saa kuivimpaankin aiheeseen ulottuvuutta ja potkua.

Oppiva työyhteisö antaa vapauden luovuuteen, innovoi ja rohkaisee

- Mielestäni ehdottomasti palkitsevinta opettajan työssä on opiskelijoiden osaamisen kehittyminen ja jos on onnekas, siinä samalla voi nähdä myös heidän sisäisen motivaation ja innostuksen kasvun sekä minäkuvan vahvistumisen, toteaa Anna-Leena.

Oppiminen on monesti sisäänkirjoitettu myös koulutusorganisaation ja työyhteisön tapaan toimia.

- Oppiva työyhteisö antaa vapauden luovuuteen, se innovoi sekä rohkaisee ja sallii uusien asioiden kokeilun. Oppivassa työyhteisössä jokainen siihen kuuluva yksilö kehittyy tahtomattaankin ja tuo luonnostaan jotain uutta mukanaan työyhteisön hyväksi.

Anna-Leena Nousiainen opettaa asioita puhtaasti sydämestään, hänen innokkuutensa tarttuu välittömästi kuulijaan.

Elinikäisen oppimisen Innostu oppimaan -kampanjaviikkojen päätapahtumassa Sanomatalon Mediatorilla palkittiin tiistaina 23.9. myös vuoden 2014 koulutusmyönteisin työyhteisö ja ansioitunein oppija. Työyhteisöpalkinto myönnettiin Kustaankartanon palvelukeskus Helsingissä ja ansioituneimman oppijan palkinnon sai porilainen palomies Juha Lehti.

Innostu oppimaan! -kampanjaviikko jatkuu alueellisilla tapahtumilla

Lapin tapahtumista tiedotetaan Lapin TNO-verkoston sivuilla www.lapintno.fi.

Katso myös tiedotteemme 19.9.: Elinikäisen oppimisen puolesta kampanjoidaan kahden viikon ajanAnna-Leena Nousiainen_net.jpg