kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Seniorineuvontaa kehitetään konkreettisin keinoin
16.10.2017 7:00

Seniorineuvontaa kehitetään konkreettisin keinoin

Lounais-Lapissa halutaan helpottaa ikäihmisen sosiaali- ja terveyspalveluiden avun ja neuvonnan saantia.


Lapissa valmistaudutaan tulevaan sote- ja maakuntauudistukseen. Tarkoituksena on tehdä palveluista helposti saavutettavia, asiakkaiden tarpeisiin sopivia ja kustannusvaikuttavia.

Lapin maakunnalle ollaankin nyt luomassa yhteistä ikäihmisten palveluneuvonta- ja ohjausmallia, jota pilotoidaan ensivaiheessa Kemissä, Keminmaalla, Simossa, Torniossa ja Ylitorniolla. Pilotin nimi on Länsi-Pohjan seniorineuvonta. Palvelu on käytettävissä 16.10.2017-31.1.2018.

Ikäihminen tai hänen läheisensä saa apua:

• soittamalla yhteiseen neuvontanumeroon 016 46 91 555, ma-pe klo 9-14
• asioimalla verkkosivuilla www.virtu.fi
• käymällä lähipalvelupisteissä:

o Kemi: Kemikammari, Keskuspuistokatu 1, ma-pe klo 9-15
o Keminmaa: Seniorineuvonta, Järventaustantie 20, to-pe klo 9-11
o Simo: Senioripiste, Terveysasema, Varkkermontie 1, to klo 9 -11
o Tornio: Kotihoitotoimisto, Sairaalakatu 1, ma-pe klo 8 -15
o Ylitornio: Kotihoito, Alkkulanraitti 4, ma-to klo 8-11.30

Lapin ammattikorkeakoulu on mukanana pilotissa. Vanhustyön geronomiopiskelijat tekevät hankkeessa työharjoittelujaksojaan.

Lapin maakunnan yhteistä ikäihmisten neuvonnan ja asiakasohjauksen mallia rakennetaan sosiaali- ja terveysministeriön ja sairaanhoitopiirien rahoittamassa Toimiva kotihoito Lappiin -hankkeessa, joka on osa ikäihmisten kotihoitoa uudistavaa ja kaikenikäisten omaishoitoa vahvistavaa hallituksen I&O-kärkihanketta.

Hanke kestää vuoden 2018 loppuun saakka. Palveluneuvonta ja -ohjausosion mallintamiseen osallistuvat Kemi, Keminmaa, Simo, Tornio ja Ylitornio, Rovaniemi, Sodankylä, Salla, Kemijärvi ja Enontekiö.

 

Toimiva kotihoito lappiin logokokoelma.JPGVirtu juliste.JPG