kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Santapark Oy:n ja Lapin AMKin välillä on solmittu kumppanuussopimus
29.1.2020 11:00

Santapark Oy:n ja Lapin AMKin välillä on solmittu kumppanuussopimus

Ammattikorkeakoulun ja Santaparkin yhteistyön historia on pitkä, mutta jatkossa se tulee olemaan suunnitelmallisempaa ja tuottoisampaa kummankin osapuolen kannalta.


Kumppanuussopimukseen on kirjattu Santapark Oy:n ja Lapin ammattikorkeakoulun tahtotila strategisia ja operatiivisia kehittämistavoitteita tukevasta kumppanuudesta ja yhteistyöstä.

Yhteistyötä tehdään kestävän matkailun elämysteollisuuden eteen erityisesti Luxury ja High-End asiakasryhmissä.

Käytännön keinoina tulevat käyttöön opiskelijayhteistyö, luxurymatkailuun ja kestävään matkailuun liittyvä kansainvälinen yhteistyö ja opiskelijavaihtojen kehittäminen sekä työntekijärekrytoinnin ja alan mielikuvan kehittäminen.

Kumppanuussopimus allekirjoitettiin Rovaniemellä 29. tammikuuta.

Rehtori Riitta Rissanen kertoi, että kestävä matkailu on valittu tuoreeseen korkeakoulukonsernin strategiaan kärkiteemaksi.

- Olen iloinen vahvasta yhteistyöstä, jota on ollut ja vielä iloisempi siitä mitä jatkossa tulee, Riitta Rissanen tiivistää.

Santapark Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Länkisellä on Lapin matkailun kärkibrändeihin kuuluvassa kokonaisuudessa kysyntää osaaville tekijöille. Santapark työllisti viime sesongin aikana vajaat 400 työntekijää, ja uuden hotellin myötä myös vakituisten työntekijöiden tarve kasvaa. Ammattikorkeakoulu voi olla mukana myös matkailun monialaisessa tuotekehityksessä.

Koulutusyhteistyön muotoja ovat muiden muassa Santa Parkin nimikkoluokat, työharjoittelut ja gaalaillalliset oppimisympäristöinä, esimiesten täydennyskoulutukset ja diplomikoulutukset.

Strategisen kumppanuuden luoteeseen kuuluvat myös aiempaa tiiviimpi keskinäinen yhteydenpito, vierailut yrityksessä ja luennoilla, tiedonvaihto ja asiantuntijayhteistyö. Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan yhteistyön muotoja ovat muun muassa uudet hankeavaukset, ammattikorkeakoulun kehittämisympäristöjen hyödyntäminen ja tutkimukset ja selvitykset.

Yhteistyötä koordinoivat ja sen toteutuksesta vastaavat Santapark Oy:ssä elämysjohtaja Katja Ikäheimo-Länkinen ja Lapin AMKissa Vastuulliset palvelut -ryhmän osaamispäällikkö Anu Harju-Myllyaho.

- Sopimuksen painotukset tukevat hyvin tavoitettamme pitää matkailuala jatkossakin vetovoimaisena, ja ne antavat restonomeille lisää uravaihtoehtoja, Anu Harju-Myllyaho laskee tyytyväisenä.ryhmäkuva

Allekirjoitusten ja kahvien jälkeen Ilkka Länkinen, Riitta Rissanen ja Anu Harju-Myllyaho asettuivat ryhmäkuvaan. Sopimuksen valmistelussa on ollut mukana myös Lapin AMKin palvelupäällikkö Mirva Juntti, kuvassa vasemmalla.Santapark allekirjoitus.jpg

Sopimuksen allekirjoittivat toimitusjohtaja Ilkka Länkinen ja rehtori Riitta Rissanen.