kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / SantaPark ja Lapin ammattikorkeakoulu yhdessä kehittämään kestävämpiä luksusmatkailun ratkaisuja
23.3.2023 23:00

SantaPark ja Lapin ammattikorkeakoulu yhdessä kehittämään kestävämpiä luksusmatkailun ratkaisuja

Yhteistyökumppanit SantaPark ja Lapin ammattikorkeakoulu lisäävät alueen houkuttelevuutta osaajille kansainvälisellä harjoittelijavaihdolla sekä mahdollistamalla opintojen ja työskentelyn yhdistämisen.


Joulupukin kotiluola SantaPark tarjoaa unohtumattomia elämyksiä matkailijoille Rovaniemellä. SantaParkin kupeessa on maisemaravintola Rakas sekä ylellistä mukavuutta tarjoava Arctic TreeHouse Hotel. Lapin AMK on erikoistunut kestävän, vastuullisen matkailun kehittämiseen ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia suoraan Suomen matkailun ytimeen Lappiin.

Yhteistyökumppanien yhteisenä tavoitteena on vahvistaa elämysteollisuuden ratkaisuihin liittyvää kärkiosaamista sekä kehittää kestäviä ja vastuullisia malleja luksusmatkailuun.

Yksi yhteistyön toimenpiteistä on uuden kansainvälisen harjoittelurekrytoinnin pilotointi. Tarkoituksena on luoda kansainväliselle matkailualan harjoitteluvaihdolle yhteistyöverkosto, jonka kautta Lappiin tulee harjoittelijoita ja vastavuoroisesti opintoihin kuuluvan harjoittelun voi tehdä myös ulkomailla. Suunnitteilla on jo yhteinen benchmarking-vierailu Skotlantiin.

–  Matkailuala tarvitsee myös kansainvälistä työvoimaa. SantaParkille monikulttuurisuus on osa arkea, sillä meillä on työntekijöitä 16 eri maasta ja työkielemme on englanti, kertoo SantaParkin toimitusjohtaja Ilkka Länkinen.

Yhteistyössä painottuu myös työntekijäkokemuksen johtaminen lappilaista työkulttuuria ja matkailualaa kehittämällä sekä opintojen ja työn yhdistämisen mahdollistamisella. Kehitettävä Akatemia-malli sekä sitouttaa työntekijöitä että mahdollistaa jatkuvan oppimisen myös sesonkityön ulkopuolella.
Lisäksi kumppanuuden tavoitteena on tehdä uusia avauksia digitaalisuuden, robotiikan, teköälyn ja riskihallinnan alueilla.

–  Yhteistyö SantaParkin kanssa on meille arvokasta vahvistamaan, minkälaista osaamista ammattikorkeakoulun on tarve tuottaa matkailualalle. Kehitettävää Akatemia-mallia voimme myös laajentaa, ja siten vahvistaa Lapin houkuttelevuutta ja vetovoimaa, kommentoi Lapin ammattikorkeakoulun osaamispäällikkö Markku Nissi.

Nyt allekirjoitettu sopimus on tällä erää voimassa kolme vuotta.Lisätietoja
Talous- ja henkilöstöpäällikkö Arja Hemmi, SantaPark, 050 517 6987, arja(at)santapark.com
Osaamispäällikkö Markku Nissi, Lapin AMK, 040 187 1874, markku.nissi(at)lapinamk.fiJoulupukki ja kaksi lasta

Kuva: SantaPark