kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Sairaalan lastenosaston potilaat saivat Tarinatuolin
13.2.2015 14:00

Sairaalan lastenosaston potilaat saivat Tarinatuolin

Joukko kemiläisiä vanhuksia ja vanhustyön opiskelijoita lahjoitti Länsi-Pohjan keskussairaalan lastenosastolle Tarinatuolin.


Tuolin idea on yksinkertainen: se joka siihen istuu, kertoo lapsille tarinan. Tarina voi olla peräisin tarinapussista tai kertojan omasta elämästä tai mielikuvituksesta. Tarinapussia voi myös kartuttaa uusilla tarinoilla eli laittaa oman tarinansa kiertoon.

- Ideaalitilanne tietysti on, että esimerkiksi osastolla olevien lasten isovanhemmat kertoisivat tarinoitaan pienille lapsipotilaille, kertoo geronomiopiskelija Suvi Hiltula.

AMKin geronomiopiskelijat ideoivat tuolin osana opintojaan ja saivat hankkeelleen Sotainvalidien palvelutalo Tammenlehvän asukkaista kymmenkunta innokasta toteuttajaa. Vanhukset kunnostivat tuolin, askartelivat satu- ja tarinakortit ja ompelivat tarinapussin.

Opiskelijoiden ajatuksena on tuoda iloa ja vaihtelua sairaiden lasten arkeen ja samalla tarjota yksinkertainen ja helppo tapa lähentää sukupolvia. Tuolin rakentamisen yhtenä tavoitteena oli tarjota ikäihmisille osallistavaa ja aktivoivaa toimintaa taidetta ja kulttuuria hyödyntäen.

Tarinatuoli luovutettiin lastenosaston käyttöön perjantaina 13. helmikuuta, jossa sen otti ilahtuneena vastaan askarteluohjaaja Maija-Liisa Saari. Tuolin lahjoitti Aseman kirpputori Kemissä.

Katso lisää kuvia.Ladyt Lastenosastolla.jpg

Ann-May Laajala ja Aili Kälkäjä (Tarinatuolilla) osallistuivat Tarinatuolin valmistamiseen ja luovutukseen.