kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / SSAB, Lappia ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
4.4.2019 14:00

SSAB, Lappia ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

SSAB Europe Oy, Koulutuskuntayhtymä Lappia ja Lapin ammattikorkeakoulu käynnistävät kumppanuuteen pohjaavan yhteistyön.


Sopimuksella sinetöityy vuosia jatkunut yhteistyö, ja siihen on kirjattu yhteinen tahtotila tutkimus-, tuotekehitys- ja koulutusyhteistyöstä.

Yhteistyötä tehdään erityisesti materiaalien testauksessa ja materiaalien ominaisuuksien määrittelyssä. Myös yhteinen T&K-hanketoiminta ja koulutusyhteistyö kuuluvat sopimuksen piiriin.

Kun yhteistyöhön tulee sopimuksen myötä pitkäjänteisyyttä, myös yhteiskehittäminen saa uusia muotoja. Sopimuksen toteuttamista varten laaditaan yksityiskohtainen toimenpidesuunnitelma, joka arvioidaan ja tarkistetaan vuosittain.

Yhteistyön myötä SSAB voi jatkossa hyödyntää aiempaa paremmin ammattikorkeakoulun kehittämisympäristöjä ja Lappian kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristöjä. Tutkimuslaitteiden yhteiskäytöllä haetaan toiminnallista ja taloudellista synergiaa.

Innovaatiot ja uudet avaukset edellyttävät myös asiantuntijayhteyksiä ja –tiedonvaihtoa, jotka on niin ikään sisällytetty sopimukseen. Yhteistyön konkreettista antia ovat myös opinnäytetyöaiheet, yhteiset tapahtumat sekä viestintä- ja markkinointiyhteistyö.


Lisätietoja

Ammattiopisto Lappia, Antti Päivärinta, osaamispalvelujohtaja, antti.paivarinta(ät)lappia.fi, 050 461 2318
Lapin ammattikorkeakoulu,  Hannu Kähkölä, osaamisaluejohtaja, hannu.kahkola(ät)lapinamk.fi, 040 568 2500
SSAB Europe Oy,  viestinta.raahe(ät)ssab.com, 0405461138


SSAB-sopimus uutiskuva.jpg

Kuvassa ovat vasemmalta lukien sopimuksen valmisteluun osallistuneet palvelupäällikkö Mirva Juntti (LapinAMK), Senior Specialist Vili Kesti (SSAB), innovaatiojohtaja Antti Päivärinta (AO Lappia) sekä osaamisjohtaja Hannu Kähkölä ja osaamispäällikkö Rauno Toppila (LapinAMK).