kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Rovaniemeltä ja Torniosta valmistutaan tradenomeiksi tyytyväisinä ja hyvillä mielin
24.3.2022 14:00

Rovaniemeltä ja Torniosta valmistutaan tradenomeiksi tyytyväisinä ja hyvillä mielin

Tradenomiksi voi opiskella monessa kaupungissa ja koulutus on koko maassa melko tasalaatuista ja hyvää. Opiskelijoiden tyytyväisyydessä opinahjoonsa on silti melko isojakin eroja.


Lähes kaikki eri amkeista valmistuvat opiskelijat vastaavat juuri valmistumisensa alla valtakunnalliseen AVOP-opiskelijapalautekyselyyn. Lapin AMK sai vuonna 2021 tradenomiksi valmistuneilta maan toiseksi parhaan palautteen.

AVOP-kysely on laaja. Ammattikorkeakoulujen opiskelijat antavat siinä opinahjolleen arvosanan 1 – 7 väliltä sadan eri tekijän osalta. Kyselyssä kysytään opiskelijoiden tyytyväisyyttä opetukseen ja opiskeluun välittömästi liittyvien seikkojen lisäksi muun muassa oppimisympäristöistä, opiskelun tukipalveluista, kansainvälisyydestä ja työelämäyhteyksistä.

Liiketalouden tradenomi on ammattikorkeakoulujen suurin ja yleisin tutkinto. Siihen johtavaa koulutusta tarjoaa peräti 20 ammattikorkeakoulua. Parasta palautetta saa edellisvuoden tavoin SeAMK, mutta kakkossijalle kiri nyt Lapin AMK.

Erityisen tyytyväisiä Rovaniemeltä ja Torniosta tradenomiksi valmistuneet ovat saamaansa työelämäneuvontaan ja opintoihin kuuluvaan harjoitteluun. Näissä kysymysryhmissä Lapin AMK saa vastaajilta parhaan palautteen koko maassa.

Lapin AMK on saa liiketalouden tradenomeilta tasaisen hyvää ja valtakunnan keskiarvot selvästi ylittävää palautetta myös opintojen sisällöistä, opintojen suunnittelusta ja ohjauksesta, opetuksesta ja opiskelusta, opiskelun tukipalveluista, opintosuoritusten arvioinnista ja palautteen annosta, vaihto-opiskelumahdollisuuksista ja opinnäytetyöprosessista.

Tiedot käyvät ilmi Viivain Oy:n ammattikorkeakoululle tuottamasta raportista Opiskelijapalaute 2022 - Analyysi vuosien 2016–2021 ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselystä (AVOP) Lapin ammattikorkeakoulun talouden, hallinnon ja markkinoinnin tradenomin ammattikorkeakoulututkinnossa.

AVOP-kyselyn tulokset ovat avoimesti saatavilla Vipunen-portaalissa.

Lisätietoja

Osaamispäälliköt

Marika Saranne (Tornio), p. 050 461 1345
Tarja Tammia (Rovaniemi), p. 040 721 3994

sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@lapinamk.fi

Liiketalouden tradenomikoulutus Lapin AMKissa, verkkosivu

Aiheeseen liittyvääKolme opiskelijaa hyppii iloisena toisiaan kädestä kiinni pitäen.