kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Restonomi (AMK) -koulutusta suunnataan ensimmäistä kertaa Meri-Lapin alueelle
21.3.2016 12:00

Restonomi (AMK) -koulutusta suunnataan ensimmäistä kertaa Meri-Lapin alueelle

Ensi syksynä käynnistyy Kemissä monimuoto-opintojen rinnakkaisryhmä, mikäli riittävän monella yhteishakuun osallistuvalla hakijalla on siihen kiinnostusta.


Lapin ammattikorkeakoulu järjestää matkailu- ja palveluliiketoiminnan restonomi (AMK) -koulutusta sekä päivä- että monimuoto-opintoina.

Päiväopinnot järjestetään Rovaniemellä, mutta monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun asuinpaikasta riippumatta. Tulevan syksyn monimuoto-opintojen osalta perustetaan Meri-Lapin alueelle Kemiin oma rinnakkaisryhmä, mikäli ryhmään saadaan mukaan riittävästi opiskelijoita.

Opiskelijoille nimetään oma, alueella toimiva opintoja ohjaava opettaja, jolla on myös tuntemus alueen yrityskentän toiminnasta. Näin opintoihin liittyviä toimeksiantoja, harjoitteluja, projektitöitä ja opinnäytteitä voidaan suunnata alueelle ja sen yrityksiin.

Käytännössä tälle ryhmälle järjestetään monimuoto-opetukseen kuuluvia lähipäiviä sekä Rovaniemellä että Kemissä erikseen sovitun aikataulun mukaisesti.

Kemin kaupungin kanssa on tehty yhteistyötä restonomiopintoihin liittyen niin, että opinnot vastaavat yhä paremmin alueen tarpeisiin. Esimerkkinä tästä restonomin monimuoto-opintoihin sisällytetään mahdollisuus suorittaa 15 opintopisteen kokonaisuus alan yrittäjyysopintoja.

Oman mausteensa Lapin AMKin restonomiopintoihin antaa Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) toimintamalli, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus valita rajattu määrä opintoja myös Lapin yliopistosta ja Lapin matkailuopistosta.

Restonomiopintoihin hakeutuvien opiskelijoiden osalta haetaan nyt myös ratkaisuja, joissa opintoja voidaan nopeuttaa ja tiivistää. Tämä on mahdollista, jos opiskelijalla on aikaisempia opintoja tai vahvaa alan työkokemusta. Samoin opintojen aikaista työskentelyä voidaan hyödyntää opinnoissa. Näin opiskelija voi saada tutkinnon valmiiksi jopa 2 - 2,5 vuoden aikana.

Kevään yhteishaku korkeakouluihin on käynnissä osoitteessa www.opintopolku.fi. Haku päättyy 6.4. 

Lisätietoja:
Tarja Tammia, opetuspäällikkö, p. 040 721 3994, tarja.tammiasähköposti.jpgMatkailu Jesse Tamski DSC4720 web.jpg