kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Rakennusterveysasiantuntija tutkii rakennusten kuntoa
19.9.2023 12:00

Rakennusterveysasiantuntija tutkii rakennusten kuntoa

Lapin ammattikorkeakoulun Rakennusterveysasiantuntijan henkilösertifiointiin valmentava koulutus järjestetään jälleen vuoden 2024 alusta.


Lapin ammattikorkeakoulussa on järjestetty jo kaksi rakennusterveysasiantuntijan henkilösertifiointiin valmentavaa koulutusta päivätoteutuksena sekä neljä RTA- ja SISA-konsulttikoulutusta monimuoto-toteutuksena.

Rakennusterveysasiantuntijan koulutus on 45 opintopisteen laajuinen, henkilösertifiointiin valmentava koulutus, jonka jälkeen henkilösertifioinnin vaatimusten täyttävien mahdollista hakea Eurofins:ltä RTA-henkilösertifikaattia. 

- Koulutus on tarkoitettu kiinteistöjä omistaville ja hallinnoiville henkilöille, sisäilma- ja homeongelmia tutkiville konsulteille, terveystarkastajille sekä henkilöille, jotka haluavat perehtyä syvällisesti alaan, kertoo koulutuksen asiantuntija Niko Pernu Lapin ammattikorkeakoulusta.

Rakennusterveysasiantuntija Jussi Alaräisänen Lapin Rakennustutkimus Oy:stä osallistui Lapin AMK:n järjestämään Rakennusterveysasiantuntijan valmistavaan koulutukseen vuonna 2015. RTA-koulutuksessa käytiin läpi kattavasti rakennusterveyteen liittyvää teoriatietoutta, esimerkiksi rakennusfysiikan ja mikrobien osalta. Teoriaopintojen ohella opiskelijat pääsivät harjoittelemaan tutkimustyötä oikeissa tutkimuskohteissa, joka toi mukavasti teoriaa käytännön tasolle jo koulutuksen aikana.


- Kurssilla opetus oli kannustavaa ja asiantuntevaa. Vierailevina luennoitsijoina kävivät esimerkiksi lakimies ja terveystarkastaja, joilta kuuli mielenkiintoisia seikkoja, mitä alalla voi esiintyä ja miten joissain tilanteissa voisi toimia. Koulutus antoi mielestäni hyvät lähtökohdat RTA-työssä onnistumiseen ja se on ollut omalla kohdallani hyvin merkittävä tekijä sille, että olen voinut tätä työtä tehdä. Rakennusterveysasiantuntijan työkenttä on laaja, joten valmiiksi tässä työssä ei ikinä tule, vaan vieläkin päivittäin tulee vastaan uusia asioita, joihin on mielenkiintoista perehtyä. Suosittelen koulutusta lämpimästi asiasta kiinnostuneille! kertoo Jussi Alaräisänen.

Haku koulutukseen on alkanut 15.9.2023. Haku päättyy 13.12.2023 ja koulutus alkaa tammikuussa 2024 mikäli opiskelupaikat saadaan täyteen.

Lisätietoja koulutuksesta sekä hakutiedot: Rakennusterveysasiantuntija

Lisätiedot

Niko Pernu
asiantuntija
Puh. 040 586 4341
niko.pernuharmaasähköposti.jpg


Matti Moilanen
lehtori
Puh. 040 635 2964
matti.moilanenharmaasähköposti.jpg

Jyrki Huhtaniska
lehtori
Puh. 040 546 8856
jyrki.huhtaniskaharmaasähköposti.jpgMies tutkii rakennuksen kuntoa