kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Rakennuslaboratoriot uuteen aikaan
25.11.2014 9:00

Rakennuslaboratoriot uuteen aikaan

Rakennusala kehittyy nopeasti minkä vuoksi myös AMKin Rantavitikan rakennuslaboratorio uusitaan.


Rakennukset ja infrastruktuuri koostuvat nykyisin yhtä lailla teknologisista järjestelmistä kuin fyysisistä rakennusosista tai komponenteistakin. Laboratoriotoimintoihin kohdistuvat vaatimukset ovat nousseet uudelle tasolle niin opetuksen, TKI-toiminnan kuin yritysmaailman tarvitsemien palveluiden osalta.

Lapin AMKissa on päätetty ryhtyä toimenpiteisiin rakennuslaboratorion kehittämiseksi. Kehittämistyö on projektoitu ja jaettu kahteen päävaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään suunnittelu ja valmistelevat työt ja toisessa vaiheessa tehdään investoinnit, käyttöönotto ja integrointi.

Projektin kehittämistoimenpiteet koskevat kaikkia koulutusalan suuntautumisvaihtoehtoja; talonrakennustekniikkaa, talo- ja energiatekniikkaa ja infra- ja kaivostekniikkaa.

Projektikokonaisuus terävöittää Lapin ammattikorkeakoulun roolia alueen rakennustekniikan toimintakentässä. Toiminta ja sen kehittäminen jatkuu monipuolisesti projektin jälkeen opetuksen, TKI-toiminnan ja liike-elämän yhteistyönä.

Projekti päättyy syksyllä 2016. Hankepäällikkönä toimii Mikko Vatanen.Rakennustekniikka Jesse Tamski DSC3727 web.jpg