kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Rakennuslaboratoriot ovat nyt ACE
23.4.2015 9:00

Rakennuslaboratoriot ovat nyt ACE

Ammattikorkeakoulun rakennus- ja yhdystekniikan laboratorioista rakennetaan yrityksiä ja insinöörikoulutusta aiempaa paremmin palveleva kehittämisympäristö. Nimikilpailun tuloksena uusi kehittämisympäristö sai nimekseen ACE – Arctic Civil Engineering Laboratory & Services.


Nimikilpailu järjestettiin alkuvuodesta ja voitokkaan ehdotuksen jätti tutkijayliopettaja Timo Kauppi, jonka ehdotuksen pohjalta projektiryhmäLapinAMK ACE vinjetti.jpg jalosti nimen.

Nimi kuvaa Lapin ammattikorkeakoulun erikoistumista pohjoisiin olosuhteisiin ja täydentää hienosti korkeakoulun tekniikan alan tutkimus- ja kehittämistoimintaan aiemmin luotuja kehittämisympäristöjä. Nimi Arctic Civil Engineering - ACE vihjaa onnistuneesti kehittämisympäristön perusideasta – rakentamisesta.

ACE-kehittämisympäristö tulee palvelemaan kaikkia rakennusinsinöörikoulutuksen suuntautumisvaihtoehtoja; talonrakentamista, talo- ja energiatekniikkaa ja infra- ja kaivostekniikkaa sekä maanmittaustekniikan insinöörikoulutusta.

Myös rakennustekniikan tutkimusryhmä on kokenut nimivalinnan onnistuneeksi ja tulee jatkossa käyttämään Arctic Civil Engineering (ACE) -nimeä omassa toiminnassaan.

Kehittämistyö on projektoitu ja jaettu kahteen päävaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa tehdään suunnittelu ja valmistelevat työt. Kuluvan vuoden syyskuussa käynnistyvässä toisessa vaiheessa tehdään investoinnit, käyttöönotto ja integrointi.

Uudistetut rakennuslaboratoriot otetaan käyttöön syksyllä 2016.

Hankkeen rahoittavat Lapin Liitto ja Lapin AMK.

Lisätietoja:
Hankepäällikkö mikko.vatanensähköposti.jpg, p. 040 671 8279 ja
http://www.lapinamk.fi/fi/Tyoelamalle/Kehittamisymparistot/ACE


LapinAMK ACE vinjetti.jpg