kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Rajamerkkipuisto valmistui Rantavitikan kampuksen takapihalle
24.10.2013 8:00

Rajamerkkipuisto valmistui Rantavitikan kampuksen takapihalle

Rantavitikan kampuksen takapihalle maitolaiturin viereen on kesän ja syksyn aikana tehty rajamerkkipuistoa. Tähän puistoon on rakennettu uusimman määräyksen mukaiset, kiinteistöjen rajoilla käytettävät rajamerkit nähtäville.


Alueelta löytyy kivisiä ja metallisia rajamerkkejä, puinen paalupyykki ja tiepaalu. Nykyisin kaikki maanmittausalan opiskelijat eivät näe rajamerkkejä kesätöissään, joten rajamerkkipuisto helpottaa tältä osin sekä opetusta että opiskelua. Rajamerkkeihin voivat tutustua myös muiden koulutusohjelmien opiskelijat.

Rajamerkkipuisto on toteutettu maanmittariopiskelijoiden projektityönä. Projektityöhön kuuluu vielä luonnoksen tekeminen rajamerkkipuiston esitteeksi. Tämä esite painetaan myöhemmin ja sitä voi käyttää apuna rajamerkkeihin tutustuttaessa. Projektiryhmään kuuluivat maanmittauksen opiskelijat Tarja Kanervo, Jukka Leskinen, Hannu Palo ja Merja Saukkoriipi. Metalliset rajamerkit on lahjoittanut RAMKille opetuskäyttöön Teuvalainen Nipere Oy.

Teksti ja kuvat: Aune Rummukainen

Rajamerkkipuisto.jpg
Rajamerkkipuisto on valmistunut

Rajamerkkipuisto3.jpg
PutkipyykkejäEtualalla yksikivinen pyykki, taustalla maaperäkivipyykki, nelikulmainen pyykki ja paalupyykki.

Etualalla yksikivinen pyykki, taustalla maaperäkivipyykki, nelikulmainen pyykki ja paalupyykki.