kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Puheitta paras!
4.11.2015 14:00

Puheitta paras!

Nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville järjestettiin viime torstaina “Puheitta paras” -tapahtumapäivä Sauvotalossa Kemissä.


Tapahtumapäivä tavoitti lähes 90 nuorten parissa työskentelevää ammattilaista, viranomaista sekä tietysti nuoria pohtimaan yhdessä sitä, millaista on nuorten elämä ja hyvinvointi ja kuulemaan nuorten kokemuksia erilaisista kohtaamisista palvelu- ja viranomaisverkostoissa. 

Tärkeä kysymys kuului, miten nuoren ääni tulee kuuluviin erilaisissa palvelu- ja viranomaisverkostoissa ja mitä se sosiaalinen kuntoutus on.

Päivän aikana kuultiin ja koettiin musiikin, tarinoiden ja asiaporinoiden keinoin ajankohtaista nuorten kokemustietoa ammattilaisten ja nuorten kohtaamisista.

Tapahtuman järjestivät SOKU - Nuorten työelämäosallisuuden ja sosiaalisen kuntoutuksen kehittäminen sekä Hyvinvointia yhteistyöllä Meri-Lapissa hankkeet. (ESR)

Hankkeet ovat aloittaneet toimintansa kevään 2015 aikana.

 

ESR ja Vipuvoimaa.JPGpuheittaparaslogot.JPG

Lapin ammattikorkeakoulun koordinoiman SOKU-hankkeen tavoitteena on hankkeessa mukana olevien osatoteuttajien Meri-Lapin työhönvalmennus-säätiön, Sodankylän Seita-säätiön ja Lapin yliopiston kanssa kehittää sosiaalisen kuntoutuksen työkäytäntöjä niin, että ne tukevat nuorten osallisuutta ja työelämään kiinnittymistä. Toiminnan tienviittoina ovat nuorten ohjaaminen Potkuri-kohtaamispaikoissa, nuorten ammatillisen polun oivaltamiseen myötävaikuttaminen, vertaistukitoiminta sekä osallistavien työkäytäntöjen kehittäminen yhdessä nuorten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Hanke järjestää myös erilaista ohjausta ja koulutusta vahvistamaan ammattilaisten osaamista ja tietotaitoa. 

Hyvinvointia yhteistyöllä Meri-Lapissa hankkeen tavoitteena on rakentaa toimintamalli, jossa järjestöjen tuottamat palvelut ovat integroitu julkiseen palvelurakenteeseen, luoda sähköinen alusta, jossa järjestöjen tuottamat matalankynnyksen palvelut nuorille ovat löydettävissä nopeasti ja kattavasti sekä kehittää tiedonkeruusuunnitelma, jonka avulla järjestöjen ja kuntalaisten kokemustieto saadaan osaksi hyvinvointikertomuksia ja päätöksentekoa.Bändi1.jpg

Kuva: Majakka ry.Teatteri2.jpg

Kuva: Majakka ry.