kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Pohjoissaamen kielen opintokonaisuus alkaa - ilmoittaudu mukaan!
11.5.2022 10:00

Pohjoissaamen kielen opintokonaisuus alkaa - ilmoittaudu mukaan!
Lapin yliopisto ja ammattikorkeakoulu aloittavat työelämäorientoituneen pohjoissaamen kielen opintokokonaisuuden tarjoamisen. Opiskelijoiden ja avoimessa yliopistossa opintokokonaisuuden suorittamisesta kiinnostuneiden kannattaa ilmoittautua mukaan pian.

Lapin yliopiston ja ammattikorkeakoulun uusi yhteinen pohjoissaamen kielen opintokokonaisuus alkaa syksyllä 2022. Kokonaisuudella vastataan sekä työelämän että saamen kielten ja saamenkielisen opetuksen kehittämistyöryhmän raportista nousseisiin osaamistarpeisiin.

Opintokokonaisuuden sisällöissä on vahva työelämärelevanssi, ja opetuksen keskeisenä tavoitteena on kouluttaa saamenkielisiä ammattiosaajia työelämään. Opintokokonaisuuden suoritettuaan opiskelija on muun muassa perehtynyt ammattialansa saamenkieliseen termnologiaan, sekä ymmärtää saamen kielten uhanalaisen kielitilanteen ja roolinsa vastuullisena kielenpuhujana.

Myös opintokokonaisuuden suorittaminen avoimen yliopiston kautta on mahdollista. Sen ansiosta myös jo työelämässä olevat voivat suorittaa opintoja täydentävänä koulutuksena ja vahvistaa ammatillista kielitaitoaan.

Opinnot toteutetaan verkko-opintoina. Opintokokonaisuuden voi suorittaa kahdessa vuodessa, mutta myös yksittäisille opintojaksoille osallistuminen on mahdollista.

Pohjoisssaamen kielen opintokonaisuuteen opetussuunnitelman sisältöihin voi tutustua Pepissä.

Mikäli olet kiinnostunut opintokokonaisuuden suorittamisesta, ole yhteydessä oman koulutuksesi opinto-ohjaajaan. Opintoihin ilmoittaudutaan mukaan lähettämällä sähköpostiviestiä yliopistonlehtori Erika Sarivaaralle 10.6. mennessä.

Lisätietoja:
Erika Sarivaara
Dosentti, opintokokonaisuuden toteutuksesta vastaava yliopistonlehtori
erika.sarivaara(at)ulapland.fi
+358 40 4844 250