kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Pohjantähti-opisto ja Lapin ammattikorkeakoulu solmivat kumppanuussopimuksen
21.6.2021 12:00

Pohjantähti-opisto ja Lapin ammattikorkeakoulu solmivat kumppanuussopimuksen

Tiivis yhteistyö vahvistaa erityisryhmien palvelujen kehittämistä Meri-Lapissa


Pohjantähti-opiston tavoite on kehittää erityisryhmien ja tukea tarvitsevien opiskelijoiden elämänhallintataitoja, työelämä- ja opiskeluvalmiuksia, yhteiskuntatietoa ja – taitoja sekä suomen kielen osaamista. Opisto järjestää koulutusta henkilöille, jotka tarvitsevat tukea opinnoissaan ja urapolullaan.

Pohjantähti-opiston ja Lapin AMKin yhteinen tahtotila on vahvistaa ennaltaehkäisevää toimintaa erityisryhmien ja tukea tarvitsevien elämänhallintataitojen ja työelämä- ja opiskeluvalmiuksien tueksi.

Kumppanuussopimuksessa määritelty yhteistyö keskittyy nuorten kokonaisvaltaiseen ohjaukseen ja tukemiseen, erityisryhmien ja tukea tarvitsevien työelämä- ja opiskeluvalmiuksien vahvistamiseen sekä osatyökykyisten työ- ja toimintakyvyn sekä osallisuuden edistämiseen.

Konkreettisesti kumppanuus toteutuu asiantuntijoiden ja opiskelijoiden osaamisen kehittämisenä, koulutusyhteistyönä sekä yhteisenä tutkimus- ja kehittämistoimintana.

Pohjantähti-opiston vt. rehtori Essi Ojanperä katsoo kumppanuussopimuksen Lapin AMK:n kanssa vahvistavan alueen eri koulutusasteiden yhteistyötä ja näin edistävän erityisryhmien ja tukea tarvitsevien opiskelijoiden mahdollisuuksia edetä opinnoissaan myös korkea-asteelle.

- Yhteistyö Lapin AMKin kanssa on ollut luontevaa aikaisemminkin esimerkiksi opiskelijoiden työelämäjaksojen sekä hanketyön kautta. Nyt solmittava kumppanuussopimus konkretisoi yhdessä tekemisen, Essi Ojanperä toteaa.

- Kumppanuus tarjoaa sosiaali- ja terveysalan koulutusvastuiden asiantuntijoillemme ja opiskelijoillemme tärkeän mahdollisuuden vahvistaa osaamistaan erityisryhmien palveluiden kehittämisessä, rehtori Riitta Rissanen painottaa.


Lisätietoja:

Essi Ojanperä, vt.rehtori, Pohjantähti-opisto, p. 044 350 5123
Heidi Pyyny, osaamispäällikkö, Lapin ammattikorkeakoulu, p. 050 310 9354


Nuorisoryhmä ulkona kaulakkain.