kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Pasi Niskala ja Raija Suhonen ovat vuoden aikuisopiskelijoita Meri-Lapissa
6.9.2013 14:50

Pasi Niskala ja Raija Suhonen ovat vuoden aikuisopiskelijoita Meri-Lapissa

Sallalainen Pasi Niskala ja kemiläinen Raija Suhonen on valittu Meri-Lapin alueen vuoden aikuisopiskelijoiksi. Aikuisopiskelijoiden palkitseminen oli osa valtakunnallista elinikäisen oppimisen ja ohjauksen teemaviikkoa.


Alueen oppilaitokset valitsivat vuoden aikuisopiskelijaksi Pasi Niskalan, joka opiskelee nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi oppisopimuksella Peräpohjolan opistossa. Perhokalastusta ja musiikkia harrastava Pasi on ammatinvaihtaja, jolle uudelleen kouluttautuminen tuli ajankohtaiseksi muutamia vuosia sitten. Hän työskenteli ennen ohjelmapalveluyrityksessä, mutta joutui selkäoireiden vuoksi miettimään ammatin vaihtoa. Pasi on opiskellut ja työskennellyt uudella alalla nyt 1,5 vuotta.

Opinnoissaan Pasi Niskala on tunnollinen ja päämäärätietoinen. Hän on edennyt opintopolullaan suunniteltua nopeammin.

- Tämä kunnianosoitus tuli minulle yllätyksenä. Opiskelun alussa kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Sekä henkinen että fyysinen kantti on kasvanut opintojen aikana. Kiitos luottamuksesta ja erityiskiitokset myös vaimolle, joka on kannustanut opiskelussa.

Vapaan sivistystyön oppilaitokset valitsivat vuoden aikuisopiskelijaksi Kemin työväenopiston opiskelijan Raija Suhosen.

Työväenopistossa vuonna 1996 opintonsa aloittanut Raija Suhonen on opiskellut laulua, atk-taitoja, taideaineita ja englannin kieltä. Lisäksi hän on osallistunut aktiivisesti työväenopiston tapahtumiin.

- Opettajat ovat kannustaneet opinnoissani. Kaikki on kuitenkin itsestä kiinni, täytyy olla halu ja tahto kehittyä. Opiskelu on tuonut itseluottamusta.
 

Oppiminen on matka

Ammattiopisto Lappian aikuiskoulutusjohtaja Anni Miettunen lausui palkitsemistilaisuudessa tervehdyssanat ja toivotti palkituille onnea.

- Opiskelusta saa henkistä hyvinvointia. Kannattaa olla ylpeä suorituksestaan, jonka on tehnyt. Se vaatii paljon läheisiltä ja itseltä, mutta se myös palkitsee. Opintopolulla ilmenee monenlaisia tuntemuksia. On hienoa huomata, että aikuisenakin oppii uutta.

Vuoden aikuisopiskelijoiden palkitsemistilaisuus pidettiin Aineen taidemuseolla Torniossa 6. syyskuuta 2013. Elinikäisen oppimisen kampanjaa vietettiin tänä vuonna 2. - 6. syyskuuta teemalla innostu oppimaan. Ammattiopisto Lappia, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, Peräpohjolan opisto, Lapin yliopisto ja Tornion kansalaisopisto olivat esillä ja järjestivät viikon aikana yhteistyössä alueellisia tapahtumia.

Lisätietoja:

Ammattiopisto Lappia, Menestyjäksi Lapissa -hanke: Projektisuunnittelija Niina Tikkanen, puh. 040 674 4106
Peräpohjolan opisto: Koulutussuunnittelija Riikka Fisk, puh. 050 569 4396
Kivalojen seutuopisto: Rehtori Seppo Suopajärvi, puh. 0400 328 435

KY Vuoden aikuisopiskelijat Raija Suhonen ja Pasi Niskala.jpg

Vuoden aikuisopiskelijat Raija Suhonen ja Pasi Niskala.