kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Palkittuja liikeideoita jatkokehitettiin Levillä
2.11.2021 8:00

Palkittuja liikeideoita jatkokehitettiin Levillä

Lappilaisen MAHTAVA-innovaatiokilpailun voittajat osallistuivat valmennukseen Levillä. Viikonlopun aikana yrittäjät saivat apua liikeideoidensa jalostamiseen.


Lapissa toista kertaa järjestetyn MAHTAVA-innovaatiokilpailun voittajiksi valitut yrittäjät osallistuivat valmennusviikonloppuun Levillä 29.-30.10.2021. Valmennuksen tavoitteena on auttaa yrityksiä innovaatioiden jatkokehittämisessä niin, että ideat jalostuvat testaus- ja myyntivaiheeseen.

- Viikonlopun aikana on käsitelty liiketoiminnan tärkeimpiä asioita kuten asiakashyötyä, asiakaslupausta, palveluprosessia ja markkinointia, kertoo liiketoiminta-asiantuntija Jani Siivola valmennuksen toteuttaneelta Reddo Partnersilta.

Osallistuneiden yrittäjien kokemukset viikonlopusta olivat positiivisia. Toimitusjohtaja Katariina Cheour Aris4Autismista osallistui valmennukseen kehittääkseen tietokonesovellusta autisminkirjon kuntoutukseen. Hän kertoo saaneensa hyötyä erityisesti markkinoinnin kehittämiseen:

- On ollut hyvä kuulla muiden näkökulmia ja mielipiteitä oman yrityksen markkinoitiin. Ryhmäkeskustelussa on muilta osallistujilta saanut asiakasnäkökulmaa ja muiden alojen esimerkit ovat olleet mielenkiintoisia.

360 Virtual Tours -palvelua kehittävän Avea Median viestintäkoordinaattori Ville Polvela kannustaa erityisesti insinöörejä ja muita teknologiataustaisia yrittäjiä osallistumaan vastaavaan ryhmävalmennukseen: 

- Markkinointi- ja myyntiasioihin liittyen on ryhmäkeskusteluissa tullut paljon tietoa, jota voimme hyödyntää tuotekehityksessä.

Paholaisen puolukka -tuotteita kehittävä Anna Kallunki Lappitar-yrityksestä kokee, että aloittelevalle yrittäjälle osallistumisesta on ollut hyötyä.

- Valmennus on selkeyttänyt yrityksen toiminnan suunnittelua, ja osaan nyt paremmin valita mitä toimenpiteitä kannattaa tehdä seuraavaksi, Anna Kallunki kertoo.

Ideakilpailun järjesti kansainvälinen W-Power-hanke, jota Lapin alueella toteuttaa Lapin ammattikorkeakoulu. Kilpailukonseptia on pilotoitu ensin naisille suunnattuna kansainvälisenä toteutuksena 2019, jolla tuettiin harvaanasuttujen alueiden naisyrittäjyyttä. Tämän jälkeen kilpailukonseptia on pilotoitu alueellisesti 2020 Lapin lisäksi Pohjois-Karjalassa, Ruotsin Norrbottenin läänissä sekä Kanadan New Brunswickissa.

W-Power-hanke (Empowering Women Entrepreneurs in sparsely populated Northern communities) on rahoitettu EU:n Pohjoisen Periferian ja Arktiksen 2014-2020 -ohjelmasta ja siinä on toteutuskumppaneita Suomesta (Pohjois-Karjala ja Lappi), Ruotsista, Islannista, Irlannista, Skotlannista ja Shetlannista.

Aiheesta aiemmin: MAHTAVA-liikeideakilpailusta rahoitusta kolmelle yritysidealle, Lapin AMKin uutinen 29.10.2021

Lisätietoja yritysideakilpailusta ja W-Power -hankkeesta

Lapissa: reeta.sipola(a)lapinamk.fi
Kansainvälisesti: helena.puhakka-tarvainen(a)karelia.fiYrittäjät ja valmentaja seisovat hankkeen mainosjulisteen luona.

Katariina Cheour, Anna Kallunki ja Ville Polvela osallistuivat Reddo Pertnersin yritysvalmennukseen Jani Siivolan ohjauksessa.