kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Outokumpu ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
10.9.2020 10:00

Outokumpu ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Kumppanuussopimuksen myötä ammattikorkeakoulun ja Outokummun yhteistyö on jatkossa tiiviimpää ja systemaattisempaa.


Ammattikorkeakoulu ja Outokumpu aloittavat aiempaa systemaattisemman yhteistyön, joka hyödyttää kummankin organisaation strategisia ja operatiivisia kehittämistavoitteita. Yhteistyötä tehdään ensisijaisesti prosessitekniikan, sähkö- ja automaatioalan, kunnossapidon sekä teollisuuden digitaalisaation osaamisalueilla.

Rehtori Riitta Rissasen mukaan vahva työelämäyhteistyö on Lapin ammattikorkeakoululle erittäin tärkeää.

- Arvostamme todella paljon tiivistyvää kumppanuutta Outokumpu Oy:n kanssa.

- Näemme, että yhteistyön tiivistäminen pitkäjänteiseksi ja suunnitelmalliseksi hyödyttää niin opiskelijaa, oppilaitosta kuin Outokumpua toteaa puolestaan Martti Sassi, Outokummun ferrokromiliiketoiminnan johtaja.

Kumppanuustyötä koordinoivat Outokummun liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Hyytinen ja ammattikorkeakoulun osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä. Operatiivisella tasolla yhteistyössä ovat mukana ammattikorkeakoulun Uudistuva teollisuus -osaamisryhmän päälliköt sekä Outokummun Tornion tehtaiden ja Kemin kaivoksen osaamisaluekoordinaattorit ja osastoedustajat.

- Kumppanuussopimusta täydentää vuotuinen toimenpidesuunnitelma, jossa kuvataan yhteistyön teemat ja toimenpiteet yksityiskohtaisemmin. Tavoittelemme suunnitelmallista ja pitkäjänteistä yhteistyötä, Mikko Hyytinen kuvaa.

Ammattikorkeakoulun ja Outokummun yhteistyössä on tarkoituksena muun muassa kehittää ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmia, järjestää vierailuja ja vierailuluentoja sekä kehittää opiskelijoiden harjoitteluiden ja opinnäytetöiden sisältöä. Toisaalta ammattikorkeakoulu voi tarjota omaa osaamistaan Outokummulle täydennyskoulutuksin.

- Olemme tehneet yhteistyötä jo pitkään, mutta nyt siihen tuodaan aiempaa enemmän asiantuntijoiden välistä yhteistyötä, Hannu Kähkölä valottaa.

Ryhmäkuva

Sopimus allekirjoitettiin Kemissä 9.9.2020. Kuvassa ammattikorkeakoulun Kosmos-talon sisäsillalla osaamispäällikkö Lauri Kantola (AMK), Mikko Hyytinen, Martti Sassi, Riitta Rissanen, Hannu Kähkölä ja osaamispäällikkö Jouko Isometsä (AMK).