kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Outokummun ja Lapin AMKin kumppanuus saa jatkoa
Uutiset
22.2.2024 7:00

Outokummun ja Lapin AMKin kumppanuus saa jatkoa

Kumppanuusyhteistyössä keskitytään erityisesti vastuullisuusteemaan.


Lapin ammattikorkeakoululla ja teräsyhtiö Outokummulla on takanaan kolmen vuoden kumppanuussopimuskausi. Yhteistyön tulokset kannustivat jatkamaan sopimuskumppanuutta.

Lapin ammattikorkeakoulun osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölän mukaan kumpikin organisaatio on ollut hyvin sitoutunut yhteistyöhön ja aiemmalle sopimuskaudelle asetetut tavoitteet saavutettiin. Yhteistyössä pilotoitiin muun muassa tekniikan opettajien työelämävaihtojen malli, joka on toisaalta parantanut työelämätarpeiden tunnistamista insinöörikoulutuksissa ja toisaalta avannut tietä luontevalle arjen yhteydenpidolle.

Yhteistyön alue on laaja ja se tulee kohdentumaan prosessitekniikkaan, sähkö- ja automaatiotekniikkaan, kunnossapitoon ja teollisuuden digitalisaatioon. Sopimuskauden erityisenä teemana on vastuullisuus.

Osana Outokummun vastuullisuusstrategiaa yhtiö on tiiviisti yhteydessä koko yhteiskuntaan työntekijöidensä, urakoitsijoidensa, sijoittajiensa, paikallisten yhteisöjen ja muiden sidosryhmiensä kautta. Outokumpu edistää yhteisöjen hyvinvointia taloudellisella vaikutuksellaan.

Outokummun tarkoituksena on rakentaa maailmaa, joka kestää ikuisesti. Kuluva vuosikymmen on ilmastotoimien kannalta erittäin kriittinen, ja Suomen rooli Euroopan suunnannäyttäjänä on tärkeä. Outokumpu, vastuullisen ruostumattoman teräksen valmistaja, kiihdyttää omilla toimillaan terästeollisuuden vihreää siirtymää.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat myös ammattikorkeakoulussa olleet usean vuoden ajan kaikkea toimintaa läpileikkaavia kehittämisteemoja.

- Vastuullinen teollisuus on myös meille läheinen teema. Yhteistyö Outokummun kanssa on meille tärkeää, ja se koskettaa laajasti opiskelijoitamme ja henkilökuntaamme, kiteyttää Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen.

Kumppanuusyhteistyön ydintä on osaamisen jakaminen ja sen kehittäminen yhteisvoimin. Osaamisen kehittämisen keinoina tulevat kysymykseen muun muassa opetussuunnitelmien kehittäminen, opettajien työelämäjaksot ja opetusyhteistyö. Opiskelijoiden kannalta tärkeät vierailuluennot, harjoitustyöt ja opinnäytetyötoimeksiannot jatkuvat vähintään samalla tasolla kuin aiemmalla sopimuskaudella. Opettajia ja opiskelijoita osallistetaan myös kehityshankkeisiin.

Kumppanuussopimuksen myötä Outokumpu voi kehittää henkilöstönsä osaamista erityisesti kunnossapidossa. Outokummun Tornion tehtaiden ja Kemin kaivoksen henkilöstöjohtaja Mika Haapalan mukaan Outokumpu voi tuoda painopistealueita opetussuunnitelmien kehittämiseksi. Se voi myös tarjota näkökulmaa sekä opiskelijoille että opettajille kunnossapidon ja teollisuuden digitalisaation näkymistä ja teorian soveltamisesta käytäntöön.

- Kumpanuus on vuorovaikutteista toimintaa, ja toki aktiivisella kumppanuudella haluttaan markkinoida Outokumpua tulevaisuuden työnantajana valmistuville opiskelijoille, toteaa Mika Haapala.

Kumppanuutta johtavat painopistealueittain nimetyt koordinaattorit. Kunkin toimintavuoden toimenpiteet kuvataan toimintasuunnitelmassa, jonka toteutumista arvioidaan puolivuosittain. Kolmivuotinen kumppanuussopimus allekirjoitettiin 20.12.2023 Kemissä.

Lisätietoja:
Osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä
Lapin ammattikorkeakoulu
hannu.kahkola(a)lapinamk.fi, p. 040 5682 500Kolme henkilöä istuu pöydän ympärillä allekirjoittamassa sopimusta.

Mika Haapala, Riitta Rissanen ja johtaja Martti Sassi allekirjoittivat kumppanuussopimuksen.Outokumpu 1.jpg

Allekirjoitustilaisuudessa Kemin Kosmos-talossa olivat mukana Reija Niemi (Outokumpu), Riitta Rissanen, Mika Haapala, Martti Sassi ja takarivissä seisovat Jouko Isometsä (Lapin AMK), Mikko Hyytinen (Outokumpu) ja Hannu Kähkölä.