kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Osuvaa osaamista korkeakoulusta työelämään
9.12.2015 10:00

Osuvaa osaamista korkeakoulusta työelämään

Verkkovirta-hankkeessa kehitetään uusia malleja opintojen aikaisen työn opinnollistamiseksi opintopisteiksi. Samalla luodaan uudenlaisia työtä ja opiskelua yhdistäviä muotoja työharjoitteluratkaisujen rinnalle.


Hankkeen koordinaattori on Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Ammatillinen opettajakorkeakoulu. Osatoteuttajina hankkeessa ovat ammatilliset opettajakorkeakoulut ja JAMK, Oamk, Kyamk, LAMK, Metropolia, Centria, HAMK, Lapin AMK, SeAMK, TAMK, Saimia, Laurea ja Turun AMK.

Lapin AMK käynnisti oman Verkkovirta-hankkeen osatoteutuksen 3.12.2015. Osahankkeen tavoitteena on edistää osaamis- ja ongelmaperustaisen oppimisen toimeenpanoa kehittämällä uusia tapoja hankitun osaamisen tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi. Tavoitteena on toteuttaa neljä pilottia, joissa työn opinnollistaminen otetaan vaihtoehtoiseksi opiskelumuodoksi. Lisäksi kehitetään joustavia opintoprosesseja ottamalla käyttöön hyvin kuvatut prosessit ja tehostettu uraohjaus, uusia työtä ja opiskelua integroivia työharjoitteluratkaisuja ja opetushenkilöstön osaamista opinnollistamisesta.

Osatoteutuksessa käynnistyy kuusi pilottia, joiden toimintaa voi seurata Uutiskirjeessä ja verkkosivuilta.

1. Hyvinvointialan työn opinnollistamisen pilotti ”Valmiina työelämään”

Vastuuhenkilö lehtori, opinto-ohjaaja Susanna Kantola
”Valmiina työelämään” tavoitteena nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista ja sitouttaa työpaikkoja yhteistyöhön ja varmistaa työpaikoille osaajien saanti.

2. Kaupan ja kulttuurin työn opinnollistamisen pilotti ”Tilipussi”

Vastuuhenkilöt Lahja Karjalainen ja Kirsti Ketola

3. Matkailualan työn opinnollistamisen pilotti ”Rytinällä restonomiksi”

Tavoitteena on keskeyttämisten vähentäminen ja tutkintojen saanto.
Vastuuhenkilöt Tuija Syväjärvi, Jenni Siivola ja Tanja Maaninka

4. Teollisuuden ja luonnonvarojen pilotti – maaseutu ”Maaseudun erilaiset polut”

Vastuuhenkilöt Hilkka Jankkila ja Veikko Maijala
Tavoitteena agrologikoulutukselle uusi toteuttamismalli, monimuoto, jossa työn opinnollistaminen on yhtenä vaihtoehtoisena tapana.

5. Hyvinvointialan työn opinnollistamisen pilotti, sosiaaliala

Vastuuhenkilö Sari Leppälä

6. Teollisuuden ja luonnonvarojen pilotti –rakennuskoulutus

Vastuuhenkilö vahvistuu myöhemmin.

Verkkovirta on Euroopan Sosiaalirahaston rahoittama hanke ja tuen myöntäjä on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Hanke on osa Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallista hankekokonaisuutta: Osuvaa osaamista, Korkeakoulusta työelämään. Hanke toteutetaan 1.5.2015 - 31.12.2017.

Lisätietoja: opetuksen koordinaattori Helena Kangastie, helena.kangastiesähköposti.jpg ja www.amkverkkovirta.fi/.

Verkkovirtalogot.JPG

verkkovirta