kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opiskelu Napalaaksossa huipentuu Meän yritysmessuihin
11.5.2015 14:00

Opiskelu Napalaaksossa huipentuu Meän yritysmessuihin

Yritysmessut ovat ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijoiden lukuvuoden kohokohta. Messut järjestetään Torniossa 21. toukokuuta.


Viime syksynä aloittaneilla liiketalouden opiskelijoilla on ollut käytössään Napalaakso-opiskelukonsepti. Napalaakso on virtuaalinen oppimisympäristö, jossa opiskelijat perustavat yrityksiä harjoitusmielessä. Tällä tavalla opiskelijat oppivat yrityksen perustamisen toiminnan.

Opinnot huipentuvat opiskelijoiden toukokuussa järjestämiin yritysmessuihin. Messut, toisin kuin Napalaakso, tapahtuvat myös oikeassa elämässä.

Yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa

Opiskelijat ovat Napalaakso-opinnoissaan saaneet Meri-Lapin alueen yrityksistä mentoriyrityksiä. Tornion kampuksella on kuusi opiskelijoiden perustamaa virtuaaliyritystä, joista jokainen on saanut ohjeistusta omalta mentoriyritykseltään. Opiskelijat ovat kokeneet yhteistyön hyödyllisenä ja ovat kiitollisia yritysyhteistyöstä. Myös Meän yritysmessut järjestetään yhdessä mentoriyritysten kanssa.

Messuilla opiskelijat markkinoivat paikallisia yrityksiä ja niiden tuotteita ja palveluita pääasiassa toisille yrityksille, mutta kaikki messuista ja sen teemoista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Lisäksi messuilla esitetään puheenvuoroja ajankohtaisista liike-elämän aiheista. Puheenvuoron saa muun muassa Jounin Kaupan kauppiaana, yrittäjänä ja ”Some-kuninkaana” tunnetuksi tullut Sampo Kaulanen. Digitaalisen viestinnän uusista ilmiöistä puhuu digitaalisen median tuottaja ja Koivu Interactiven yrittäjä Mikko Manninen ja henkilöbrändäyksestä Lapin ammattikorkeakoulun lehtori Kati Koivunen.

Opiskelijat ja opettajat tyytyväisiä toimintaan

Ensimmäisen vuoden opiskelijan Anttu Haapalaisen mielestä opiskelu tiimeissä on lisännyt ryhmähenkeä ja luonut sitä kautta motivaatiota opiskeluun.

- Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka hyvin jo opintojen alkuvaiheessa opiskelu tehdään mielenkiintoiseksi ja haastavaksi sekä samalla työelämäläheiseksi, Anttu Haapalainen muistelee.

Messujen järjestämistä ohjanneen tuntiopettaja Mika Saloheimon mukaan opiskelijat ovat olleet innolla mukana järjestämässä messuja.

- Itsenäinen ja konkreettinen työskentely, jossa voi soveltaa tietojaan on hyvä tapa päättää Napalaaksossa tapahtuvat opinnot, Mika Saloheimo kertoo.

Tradenomiopiskelija Veikko Marttila on ollut mukana messujen markkinoinnissa.  

- Tämä tapahtuma on mainio tilaisuus tuoda Meri-Lapin alueen yritykset yhteen. Alueen yritykset saavat messuilta uusia ideoita, palveluja ja yhteistyökumppaneita. Meille opiskelijoille yritysmessut ovat hieno päätös vuoden kestäneelle liiketalouden opiskelulle, hän kommentoi tulevia messuja.

Lue lisää

Meän yritysmessujen ohjelma ja tapahtumatiedot

Opiskelua Napalaaksossa, juttu Lounais-Lappi-lehdessä

 meanmessutuutiskuva.jpg