kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opiskelijoiden kylmäviilee projekti!
4.2.2016 8:00

Opiskelijoiden kylmäviilee projekti!

Toisen vuosikurssin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelijat tekivät näyttävän lumirakennelman Rantavitikan toimipisteen pääoven viereen.


Teos syntyi CDIO-projektina osana Kylmärakentamisen opintojaksoa HoiSim-hankkeen toimeksiannosta.

HoiSim-hanke järjestää Nursing Simulation Alive Conferencen helmikuun puolessa välissä, ja tähän liittyen seminaarin järjestäjät pyysivät lumista somistetta piha-alueelle.

Kylmärakentamisen opintojaksoon liittyvän projektin alussa HoiSim hankkeesta käytiin kertomassa ajatuksia ja toiveita rakennelmasta. Lehtori Kai Ryynänen kertoo, että opiskelijat suunnittelivat kuudessa pienryhmässä oman ehdotuksensa rakennelmaksi soveltaen lumi- ja jäärakentamisen teorioita ja käytettävissä olevia muottikalustoja. Pienryhmien tekemistä ehdotuksista opiskelijat yhdessä valitsivat voittajatyön.

- Minun tehtäväkseni jäi varmistaa, että rakennelma ehditään toteuttaa kahdessa päivässä, Kai Ryynänen kertoo.

Käytännön rakentaminen toteutettiin 2.–3. helmikuuta. Mukana rakentamisessa oli 40 opiskelijaa. Rakennelma saatiin valmiiksi annetussa ajassa ja opiskelijat ja opettaja olivat tyytyväisiä lopputulokseen.

- Säpinää työmaalla riitti, Kai Ryynänen hymyilee.Lumirakentaminen1.jpg

Valmis rakennelma ja tekijäjoukkoa. Kuva: Kai RyynänenLumirakentaminen2.jpg

Piirros voittajatyöstä. Piirtämiseen käytettiin PLab tutkimusryhmässä kehitetyllä Snow Design Application sovellusta.