kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opiskelijavalinnat ovat käynnistyneet
13.4.2021 12:00

Opiskelijavalinnat ovat käynnistyneet

Ensi syksynä Lapin AMKissa aloittaa tutkinnon tavoittelun yhteensä 1190 uutta opiskelijaa. Uusia opiskelijoita ammattikorkeakoulu ottaa kolmella tavalla: todistusten perusteella, valintakokein ja erillisvalinnalla.


AMK-tutkinnot

Enemmän kuin puolet AMK-tutkinto-opiskelijoista valitaan ammattikorkeakouluihin ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai vastaavan kansainvälisen tutkinnon todistuksen perusteella. Lapin AMKissa vain kuvataiteen koulutuksessa todistusvalintaa ei käytetä.

Opiskelupaikkaa hakevan ei tarvitse erikseen ilmoittaa halukuuttaan osallistua todistusvalintaan. Todistuksella sisään pääsevien nimet ovat selvillä viimeistään 31.5. jonka jälkeen valituksi tulleet saavat ilmoituksen hyväksynnästä sähköpostiinsa ja voivat ottaa paikan saman tien vastaan Oma opintopolku.fi-palvelussa.

Mikäli todistus ei suoraan oikeuta valintaan, kannattaa hakijan osallistua AMK-valintakokeeseen. Koe on ammattikorkeakoulujen yhteinen. Puolen päivän mittaisia koetilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea 31.5.–9.6.2021. Hakijat ovat valinneet koepaikkakuntansa ja -ajankohtansa jo yhteishakulomakkeella.
Valintakokeiden tulokset ovat selvillä 9.7. ja opinnot aloittaakseen tulee hakijan ottaa opiskelupaikka vastaan Oma opintopolku -palvelussa 16.7. klo 15 mennessä. Varasijoilta valitseminen päättyy 2.8.

Lisätietoja: ammattikorkeakouluun.fi

Turvallisuus lähikokeessa

AMK-valintakokeita järjestetään Kemissä ja Rovaniemellä aamu- ja iltapäivin 31.5. – 3.6. välisenä aikana. Koetilaisuuksia järjestetään siten yhteensä kahdeksan kummallakin kampuksella.

Valintakokeeseen osallistuvat jaetaan useisiin luokkatiloihin niin, että osallistujien välille jää turvavälit. Koulun tiloissa on saatavilla suu-nenäsuojaimia ja käsihuuhdetta. Sairaana tai hengitystieoireisena ei koetilaisuuteen saa osallistua.

Lisätietoja: lapinamk.fi/fi/valintakokeet


YAMK-tutkinnot

Lapin ammattikorkeakoulun ylempiin AMK-tutkintoihin hakeneet kutsutaan YAMK-valintakokeeseen, joka järjestetään verkossa. Valintakoekutsut lähetetään kaikille hakukelpoisille hakijoille viimeistään viikolla 19.

Kokeessa on kaksi osaa. Ensimmäisessä vaiheessa hakija palauttaa tekemänsä esittelyvideon. Tarkempi ohjeistus videon laatimiseen tulee valintakoekutsun mukana. Esittelyvideo palautetaan viimeistään tiistaina 18.5.2021 klo 17.00 mennessä.

Toinen vaihe järjestetään verkossa keskiviikkona 19.5.2021 klo 17.00–20.00. Valintakoe sisältää ennalta ilmoitettuun ennakkoaineistoon perustuvan kirjallisen esseetehtävän, johon ohjeistetaan valintakoekutsun yhteydessä.

Englanninkieliseen Degree Programme in Digital Business Management -YAMK-koulutukseen valintakoe järjestetään erikseen verkossa 14.5.

Valintakokeiden tulokset ovat selvillä 9.7. ja opinnot aloittaakseen tulee hakijan ottaa opiskelupaikka vastaan Oma opintopolku -palvelussa 16.7. klo 15 mennessä. Varasijoilta valitseminen päättyy 2.8.

Erillishaut

Lapin ammattikorkeakoulu voi ottaa uusia opiskelijoita myös ilman yhteishakua ja valintakoemenettelyä. Tapoja on kaksi.

Siirtohaku on tarkoitettu niille, jotka hakevat siirtoa korkeakoulusta toiseen korkeakouluun ja/tai koulutuksesta toiseen siten, että koulutusala ja tutkintonimike vaihtuu (esim. tradenomista restonomiksi).

Avoimen väylä puolestaan tarkoittaa hakeutumista tutkinto-opiskeliojaksi avoimen ammattikorkeakoulun polku- tai väyläopintojen jälkeen. Avoimen väylän kautta voivat hakea opiskelupaikkaa myös ne, joilla korkeakouluopinnot ovat aiemmin jääneet kesken.

Siirto- ja avoimen väylän haku ovat avoinna kaksi kertaa vuodessa. Siirtohakuaika on 1. - 15.5. syksyllä alkaviin ryhmiin ja 1. - 15.11. tammikuussa alkaviin ryhmiin. Avoimen väylähaun ajankohdat ovat 1.5. - 30.11. kun aloittaa opiskelun syyslukukaudella ja 1.12. - 30.4. kun mielii aloittaa opiskelun kevätlukukaudella.

Lisätietoja: lapinamk.fi/fi/Hakijalle/Hakeminen-tutkinto-opiskelijaksiOpiskelijahaalareiden erivärisiä lahkeita.