kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opiskelijat mukana menestystuotteen muotoilussa
23.2.2015 10:00

Opiskelijat mukana menestystuotteen muotoilussa

NWD:n Watector-tuote on lanseerattu tässä kuussa Suomen markkinoille. Keminmaalaisen Jani Alatainion innovatiivinen keksintö auttaa ennaltaehkäisemään kotitalouksien vesivahinkoja.


Watector-tuote sai nimensä ja pakkauksensa vuoden 2012 Arctic Design Maratonin tuloksena. Maratoniin osallistuneessa tiimissä olivat mukana Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun (nyk. Lapin ammattikorkeakoulu) opiskelijat Virva Vuopala, Elisa Kauppi, Jouni Herttuainen ja Jari Tolkkinen ja Lapin yliopiston muotoiluopiskelijat Sonja Savolainen ja Elina Hildén. Tiimiä sparrasi toimitusjohtaja Pekka Toivanen Muotohiomosta.

Jani Alatainion alkuperäinen toimeksianto tiimille oli kehittää tuotteelle myyntipakkaus ja kanainvälisilläkin markkinoilla toimiva nimi. Nyt lanseerattavan tuotteen nimi Watector syntyi maratonissa ja pakkauskin on pitkälti silloin kehitetyn pakkauksen mukainen. Watector tulee sanoista WATER, DETECTOR, INDICATOR ja PROTECTOR.

- Nyt ollaan edetty siihen pisteeseen että tuotekehittely-, markkinointivuosien ja yhteistyökumppanien, alihankkijoiden sekä verkoston muodostumisen jälkeen ollaan aloitettu tuotanto, toimitusjohtaja Jani Alatainio kertoo.

Tuote lanseerataan pian pohjoismaiden suurimman nettirautakauppa-liiketoimintaa harjoittavan taloon.comin ja netrauta.fin kautta. Watector-tavaramerkille on myönnetty EU-laajuinen tavaramerkkisuojaus ja Suomen Avainlippu.

- Arctic Design Maraton 2012 oli todella mukava ja mielenkiintoinen tapahtuma. Nimi ja pakkaus ovat saaneet suurta kiitosta ja kehuja, Jani Alatainio kiittää mukana olleita opiskelijoita ja sparraajaa.

AMK-opiskelijat ovat tehneet InnoFun-hankkeessa myös pitchausvideon Alatainion NWD-yritykselle. 

Lue juttu Watectorista YLEn sivuilla ja Iltalehdessä.

x x x
Arctic Design Maraton on kilpailu, jossa huippumuotoilijoiden tuutoroimat monialaiset opiskelijatiimit (teollinen muotoilu, tekniikka, liiketalous, kulttuuri ym.) valmistelevat ehdotukset yrityksen antaman palvelun tai tuotteen muotoiluhaasteen pohjalta. Arctic Design Mararonin konseptoija ja tuottaja on ollut toimitusjohtaja Päivi Tahkokallio (Tahkokallio Design). Arktinen design-maraton on vuosina 2010-2013 tehty yhteistyössä Kemin Digipoliksen, Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.Heavy High Tech 2012_ net.jpg

Arctic Design Maraton 2012. Kuva: Mikko Hiukka / Digipolis Oy