kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opiskelijat kokeilevat päivää johtajana
24.11.2014 12:00

Opiskelijat kokeilevat päivää johtajana

Päivä Johtajana -tempauksessa nuoret pääsevät yhdeksi päiväksi seuraamaan paikallisen johtajan tavallista työpäivää. Tempaukseen osallistuu myös 13 opiskelijaamme Kemi-Torniossa.


Meri-Lapin Nuorkauppakamarin järjestämässä tempauksessa on tänä vuonna mukana johtajia eri aloilta kaivoksen johtajista teatterinjohtajiin. Opiskelijat ovat Lapin ammattikorkeakoulun tradenomiopiskelijoita ja toisen vuoden lukiolaisia.

Suomen Nuorkauppakamarit järjestävät Päivä johtajana -tempauksia ympäri Suomea. Projektin tarkoitus on antaa nuorelle realistinen kuva käytännön johtamisesta ja edistää nuorten kiinnostusta johtajuutta ja yrittäjyyttä kohtaan.

- Nuorille tällaiset kokemukset ovat hyvin arvokkaita. He pääsevät näkemään, mitä yrityksen tai organisaation johtaminen käytännössä on, pääsevät tutustumaan alaan ja johtajan työhön sekä saavat kontakteja työelämään. Samalla he saavat vinkkejä ja ideoita omiin ura- ja koulutussuunnitelmiinsa, Meri-Lapin nuorkauppakamarista kerrotaan.

Nuoret saattavat tempauksen kautta löytää itselleen työpaikan, joko kesäksi tai pidemmäksikin aikaa. Tempaukseen osallistuvista tradenomiopiskelijoista osa valmistuu ensi keväänä, joten heille tempaus on mahdollisuus pohjustaa tulevaa työpaikkaa.

Johtajalle tempaus antaa pienellä vaivalla mahdollisuuden tuoda omaa yritystä, yhteisöä tai työnantajaa positiivisesti esiin. Nuorkauppakamari toivoo, että tempaus saa johtajat pohtimaan, mitä on hyvä johtajuus sekä sitä, millainen itse on johtajana.

Tempaus järjestetään marraskuun viimeisellä ja joulukuun ensimmäisellä viikolla.Turvallisuuskalenteri.jpg