kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opiskelijat järjestivät Tornioon Meän Messut
2.5.2016 8:00

Opiskelijat järjestivät Tornioon Meän Messut

Liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat järjestivät messut kevään opintojen huipennukseksi. Torniossa 27.4. järjestetyillä messuilla oli teemana työhyvinvointi.


Teeman ympärille opiskelijat olivat hakeneet alueen yrityksiä kummeiksi ja näin he pääsivät esittelemään kyseisten yrityksien tuotteita. Lisäksi mukana oli Artic Warrios sekä Terveyspalvelu Lallukka tuotteillaan, jotka antavat hyvinvointia niin keholle kuin mielelle.

Työhyvinvointiteemaan liittyen esiintyjiksi opiskelijat olivat hankkineet koomikko Päivi Kuuvan sekä hyvinvointivalmentajan Minna Ihanuksen. Näin opiskelijat saivat näkemystä siihen, miten jaksetaan työelämässä paremmin ja voidaan tehdä töitä hyvällä fiiliksellä.

Opiskelijat oppivat järjestämään tapahtumaa ja huomasivat sen, että paljon tulee tehdä toimenpiteitä ennen kuin tapahtuma on kasassa. Opiskelijoiden tuli ottaa yhteyttä yrityksiin, että saatiin yrityksiä mukaan messuille. Osaston suunnittelu vei oman aikansa ja myös esiintymiseen tarvittiin harjoitusta niin ruotsin- kuin englanninkielellä. Kaikista haastavin asia oli tietenkin se, miten saadaan messuille kävijöitä. Se huoletti niin opiskelijoita, kuin myös ohjaavia opettajia. Markkinointi tapahtumasta kävi somessa vilkkaana, unohtamatta kuitenkaan face-to face- markkinointia.

Opiskelijat kävivät yrityksissä kutsumassa työntekijöitä tapahtumaan ja jakoivat mainoksia lähialueen ilmoitustauluille. Messukävijöitä oli mukava määrä ja tunnelma messuilla oli rennon leppoisa.

Opiskelija kirjoitti palautteessa, että hänen mielestään tapahtuman järjestäminen oli mukavaa. Hän oppi tapahtuman järjestämisestä uusia asioita, sekä myös esiteltävän yrityksen toiminnasta. Oppi ymmärtämään myös sen, että messujen järjestely vaatii aikaa. Tässä tulee esille jo monta opittua asiaa ja hienoa vielä se, että oppiminen oli ollut mukavaa. 

Teksti: lehtori Satu Valli
Kuvat: Aleksiina Lunkimeanmessut1.jpgmeanmessut2.jpg