kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelija, älä jää yksin haasteidesi kanssa!
Oppilaitos tiedottaa
28.1.2021 12:00

Opiskelija, älä jää yksin haasteidesi kanssa!

Valmentaja auttaa tilanteessa, jossa opintosi eivät meinaa sujua, tai tarvitset tukea arjen haasteista selviämiseen.


Joskus meillä kaikilla on sellainen olo, että ei oikein jaksaisi tehdä mitään eikä tarttua uusiin asioihin. Aiemmin helpot ja mielekkäätkin tehtävät voivat tuntua ylivoimaisilta. Et ole ainoa, sillä valtaosa opiskelijoista on kärsinyt jostakin terveysongelmasta viimeisen vuoden aikana.

Haasteiden ratkaisuun voi saada apua. Hyvinvointia korkeakouluopintoihin –hankkeen valmentajat ovat sinua varten. Valmentaja auttaa tilanteessa, jossa opintosi eivät meinaa sujua, tai tarvitset tukea arjen haasteista selviämiseen. Valmentaja tutustuu sinuun, kulkee vierelläsi ja tukee sinua arjen suunnittelussa. Sinun omista toiveistasi ja tarpeistasi käsin etsitään vähitellen yhdessä polku elämässä ja opiskelussa eteenpäin.

Opiskelija voi saada sekä yksilö- että ryhmäohjausta. Ohjausta voidaan antaa myös opiskelijan kotona. Ohjauksen toteuttamistapa sovitaan yhdessä opiskelijan ja valmentajan kesken. Tapaamiset voidaan järjestää joko kasvotusten tai verkon välityksellä. Osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Jos haluat ohjausta, keskustele asiasta opinto-ohjaajan, kuraattorin tai lukukausivastaavan kanssa. Myös Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS:n) henkilökunta voi auttaa yhteistyön aloittamisessa. Halutessasi voit olla myös suoraan yhteydessä valmentajaan.


Valmentajien yhteystiedot:

Riku Mäenpää
Valmentaja
Vamos Rovaniemi
riku.maenpaa@hdl.fi
050 4358560

Sari Paihonen
Valmentaja
Vamos Oulu
sari.paihonen@hdl.fi
050 4707815

Hyvinvointia korkeakouluopintoihin –hankkeen tavoitteena on tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja ehkäistä opintojen keskeytymistä. Hanke on käynnissä 31.12.2021 asti ja toimii Rovaniemen, Kemin, Tornion ja Oulun alueella. Valmennustoimintaa pilotoidaan Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja Lapin ammattikorkeakoulussa. Lisätietoja hankkeesta löydät täältäHKK kuva.jpg