kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Opiskele ja urheile huipulle
20.3.2020 14:00

Opiskele ja urheile huipulle

Tiesitkö, että Lapin AMKissa on mahdollisuus yhdistää korkeakouluopiskelu ja tavoitteellinen urheiluvalmentautuminen akatemiaurheilijana?


Akatemiamahdollisuutta ei ole sidottu tiettyihin koulutuksiin. Valintaperusteina korkea-asteilla painottuu urheilullinen menestys omassa lajissa, sarjataso sekä harjoittelun ja kilpailemisen tavoitteellisuus. 

Meillä fysioterapeuteiksi opiskelevat akatemiaurheilijat Ida Ravaska ja Jatta-Mari Jääskeläinen kertovat urheilun ja opiskelun yhdistämisestä.

Ida Ravaska on pikajuoksija, päälajinaan 400 m. Ida opiskelee fysioterapeutiksi, sillä hän haluaa tulevaisuuden ammatissaan vaikuttaa ihmisten toimintakykyyn ja hyvinvointiin. "Akatemian treeneissä pääsee treenaamaan yhdessä muiden saman lajin edustajien kanssa, mikä on tärkeää varsinkin näin yksilölajissa”, Ida kertoo. Akatemiaurheilijana Ida saa nopeasti muun muassa lääkäri- ja fysioterapiapalveluita.Ida kuuluu 400 m maajoukkue valmennusryhmään, jonka tavoitteena on saada joukkue Pariisin EM-kisoihin 4x400 m viestijuoksuun. ”Henkilökohtaisia tavoitteita omien ennätysten parantaminen ja kirkkaampia mitaleja Kalevan kisoista. Viime kesältä on pronssia naisten 400 metriltä”, Ida summaa.

Ida (1).jpg

Kuva: Kalle-Pekka Tiihonen.

Jatta-Mari Jääskeläinen on yleisurheilija, lajinaan keihäänheitto. Jatta-Mari niin ikään opiskelee meillä fysioterapeutiksi, sillä hänen toiveena on tulevaisuudessa työskennellä urheilun/liikunnan parissa. Jatta-Mari kertoo tulevaisuuden haaveistaan ”Opiskelen fysioterapiaa sillä, jos pystyn mahdollistamaan jonkun toisen henkilön toimintakyvyn/urheilun jatkumisen pidempään olen mielestäni onnistunut”.

”Akatemian tarjoamien puitteiden avulla pystyn käymään harjoituksissa joustavasti koulun lukujärjestyksestä riippuen. Isoimpana tukena akatemia mahdollista harjoittelemiseni akatemian valmentajan valvonnassa, kun oma valmentaja on Etelä-Suomessa”, Jatta-Mari kertoo. Urheilun saralla Jatta-Marin tähtäin tällä hetkellä on tiukasti Pariisin EM-kilpailuissa.

Akatemiaurheilijaksi Lapin urheiluakatemiaan hakeudutaan kun on ensin lunastanut opiskelupaikan meille tämän kevään yhteishaussa. Tutustu yhteishaussa oleviin AMK-koulutuksiimme.

Tutustu tarkemmin myös hakumenettelyyn osoitteessa   lapinurheiluakatemia.fi/hakeminen/. Lisätietoja Lapin urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattorilta.

Korkeakoulujen yhteishaku käynnissä 1.4. klo 15 saakka. 

 Liikunnanohjaajat (8).JPG

Kaksoisura mahdollistaa panostamisen opiskeluun ja urheiluun.Jatta-Mari.jpg

Kuva: Anssi Mäkinen.