kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opinnäytetyökilpailusta kaksi palkintoa Lapin AMKin insinööriopiskelijoille
12.1.2015 8:00

Opinnäytetyökilpailusta kaksi palkintoa Lapin AMKin insinööriopiskelijoille

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiön opinnäytetyökilpailun parhaana palkittiin Lapin AMKista poikkeuksellisesti kaksi työtä.


Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö jakaa vuosittain opinnäytetyöpalkinnon, jota voivat tavoitella Lapin, Oulun seudun, Kajaanin, Jyväskylän, Seinäjoen, Vaasan ja Centria-ammattikorkeakoulujen tekniikan yksiköistä valmistuvat opiskelijat opinnäytetöillään.

Palkinto myönnetään kalenterivuosittain enintään kymmenelle säätiön toimialaan kuuluvalle opinnäytetyölle. Jokaisesta mainitun ammattikorkeakoulun tekniikan yksiköstä voidaan lähettää säätiölle vuosittain yksi opettajakunnan valitsema työ, joista säätiö valitsee palkittavat työt. Säätiö käsittelee vain yllä mainittujen ammattikorkeakoulujen lähettämät kilpailutyöt.

Palkinnon suuruus on 1.000 – 5.000 euroa. Palkittavia töitä valitessaan ja palkinnon suuruudesta päättäessään säätiö kiinnittää huomiota muun muassa siihen, kehittääkö tai edistääkö työ elinkeinoelämän teknologista osaamista, tukeeko tai edistääkö työ innovatiivista yritystoimintaa, onko työssä hyödynnetty uusinta teknologiaosaamista tai löydetty tai esitetty kansainvälisen kilpailukyvyn parantamiseen vaikuttavia tekijöitä tai edistääkö työ elinkeinoelämän tai koulutuksen kansainvälistymistä ja voidaanko työn tuloksia soveltaa laajemmin.

Lapin ammattikorkeakoulu toimitti vuoden 2014 opinnäytetyökilpailuun Milka Linken tekemän ja Timo Kaupin valvoman opinnäytetyön ”Tutkimus kuumavalssattujen 355 ja 420 Mpa lujuusluokan terästen leikatun reunan pinnanlaadusta ja sen vaikutuksesta reiänlaajennuskykyyn” sekä Matti Räisäsen tekemän ja Jaakko Eton valvoman opinnäytetyön ”Sähköverkkoyhtiön suurhäiriövarmuuden kehittämissuunnitelma”.

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö on poikkeuksellisesti päättänyt palkita sekä Milka Linken että Matti Räisäsen työn vuoden 2014 kilpailussa 2.000 euron apurahalla.

Riitta ja Jorma J. Takasen säätiö on vuonna 2004 perustettu säätiö, jonka tarkoituksena mm. on elinkeinoelämän ja erityisesti teknologiateollisuuden osaamisen, kehittämisen sekä kansainvälisen kilpailukyyn tukeminen ja edistäminen keskisessä ja pohjoisessa Suomessa.Kosmos katto.JPG