kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi uuden Lapin korkeakoulukirjaston
19.1.2018 16:00

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi uuden Lapin korkeakoulukirjaston

Perjantaina 19.1. opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tutustui Lapin korkeakoulukonsernin yhteistyön etenemiseen.


Vierailun yhteydessä opetusministeri avasi uuden Lapin korkeakoulukirjaston.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tutustui vierailun aikana Lapin yliopiston Sinco –laboratorion toimintaan, sekä Lapin korkeakoulukonsernin strategiaan ja kehittämisohjelmaan.

Lapin ammattikorkeakoulun vararehtori Reijo Tolppi kertoi, kuinka konsernin kymmenvuotisen historian ajan on edetty tasaisin askelin yhteisiä palveluita rakentaen. Konserni keskittyy tällä hetkellä tuki- ja hallintopalveluiden yhdistämisen lisäksi yhteisten opintojen ja järjestelmien kehittämiseen, sekä yhteisten tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kehittämiseen. Yhteistyö on vuosien varrella tiivistynyt ja tulevaisuudessa se tulee tiivistymään entisestään.

Opetusministeri tutustui palvelumuotoilun mahdollisuuksiin Sinco –laboratoriossa. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sijaitseva Sinco –laboratorio ja siellä toteutettavat tutkimushankkeet ovat hyvä esimerkki korkeakoulujen yhteistyöstä, jossa yhdistyy Lapin AMKin teknologiaosaamisen ja Lapin yliopiston palvelumuotoiluosaamisen.

Yhdessä olemme enemmän!

Lapin korkeakoulukirjaston johtaja Susanna Parikka totesi puheenvuoronsa alussa, että yhdessä olemme enemmän. Kirjasto on vahva osoitus molempien korkeakoulujen konkreettisesta yhteistyöstä.

Lapin korkeakoulujen yhteisen kirjaston taival alkoi vuonna 2010. Syksyllä 2017 korkeakoulukirjastossa siirryttiin ympärivuotiseen aukioloon ja vuoden 2018 alusta Jokiväylän kirjasto siirtyi saman katon alle yliopistokirjaston kanssa.

Uuden korkeakoulukirjaston syntymisessä ja oppimisympäristöjen suunnittelussa opiskelijat ovat olleet tärkeässä roolissa. Lapin yliopiston opiskelija Antti Eteläaho korosti, että uutta kirjastoa kehittäessä on kuunneltu opiskelijoita. Kirjastoon tullaan niin opiskelemaan kuin viihtymään ja se on opiskelijan toinen olohuone.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen onnitteli Lapin korkeakoulukonsernia ja korosti kirjastopalvelujen tärkeyttä kaikille suomalaisille. Ministerin mukaan korkeakoulukirjasto on vahva ponnistus ja näyttö yhteistyöstä. Samalla ministeri uskoi, että vielä ei olla nähty kaikkea mihin Lapin korkeakoulukonserni pystyy yhteistyöllä saamaan aikaiseksi.

Avajaispuheiden jälkeen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi vuoden alussa toimintansa aloittaneen uuden Lapin korkeakoulukirjaston suorittamalla ensimmäisen lainauksen.Ministerivierailu Sincolabra.jpg

Ministeri tutustui Lapin yliopiston Sinco-labraan.Sanni lainaa kirjan.jpg