kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opetusministeri Krista Kiuru vihki Lapin ammattikorkeakoulun
19.9.2014 9:00

Opetusministeri Krista Kiuru vihki Lapin ammattikorkeakoulun

Lapin ammattikorkeakoulun vihkiäisjuhlaa vietettiin maanantaina 15.9. Rovaniemellä. Iltapäivän juhlaseminaarin yhteydessä opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru vihki virallisesti Lapin ammattikorkeakoulun.


Juhlapuheessaan ministeri Kiuru kehui Lapin ammattikorkeakoulun syntymiseen vaikuttaneiden toimijoiden yhteistyökykyä ja keskinäistä luottamusta.- Lapin AMK on pohjoista tekoa. Se tarkoittaa, että Lapin AMK ei pienistä tuiverruksista taivu eikä taitu, ministeri kuvaili.

Hallintotieteiden tohtori h.c. Arvo Jäppinen kertasi puheessaan Lapin ammattikorkeakoulun synnyn historiaa.
- Matkalla on ollut mutkia ja töyssyjä, mutta niihin on reagoitu nopeasti eikä jääty virran vietäväksi, kertoi Jäppinen.

Kansanedustaja Markus Lohi painotti, että koulutussektorin tärkein tehtävä on tuottaa osaavaa työvoimaa alueen tarpeisiin.
- Jotta pohjoisen korkeakoulut jatkossakin pysyvät vetovoimaisina, on myös opiskelukaupungin oltava nuorten kannalta houkutteleva, Lohi muistutti.

Juhlapuheiden osuuden päätti opiskelijakunta Rotkon puheenjohtaja Joni Lalli, joka kertoi kahden ammattikorkeakoulun yhdistymisestä opiskelijan näkökulmasta sekä opiskelijakuntien yhdistymisprosessista. Lalli kiteytti Lapin ammattikorkeakoulun syntyprosessin ensimmäistä korinttolaiskirjettä myötäillen.
- On tarvittu uskoa, toivoa ja myös sitä rakkautta. Uskoa että pystymme selättämään urakan, toivoa että lopputulos on enemmän kuin osiensa summa ja rakkautta yhteistä päämääräämme kohtaan.

Vihkiäiset huipentuivat iltajuhlaan tiedekeskus Pilkeessä, missä kutsuvieraat johdatettiin Revontulireitille maistelemaan lappilaisia herkkuja ja nauttimaan upeista esityksistä.

 vihkiaiset 150914 krista kiuru pkuha.jpg    vihkiaiset 150914 vieraat.jpg
 vihkiaiset 150914 kahvitarjoilu.jpg    vihkiaiset 150914 pohjoistatekoa.jpg
 vihkiaiset 150914 vieraita kahvilla.jpg    vihkiaiset 150914 vieraita pkuha.jpg
     

 vihkiaiset 150914 laatan paljastus pkuha.jpg