kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opettajat oikeissa kaivostöissä
19.2.2015 7:00

Opettajat oikeissa kaivostöissä

Lapin ammattikorkeakoulussa otettiin vuonna 2013 käyttöön opettajien työharjoittelut kaivosalan työpaikoilla. Opettajien menestyksekäs matka kaivoksiin on nyt Tuomas Pussilan ja Arja Kotkansalon toimittamina samoissa kansissa julkaisunimellä Henkilökunta kaivosopissa.


Harjoitteluihin osallistui yhteensä 43 henkilöä 12 yrityksessä 430 päivän verran. Harjoitteluihin osallistuneet opettajat olivat sekä ammatti- että yleisaineiden opettajia ja harjoittelu sisälsi eri työtehtäviin tutustumista ja yritysten antamia kehittämistehtäviä.

Harjoittelujen saama palaute oli loistava. Harjoittelua koskevan kyselyn tulokset sekä kommentit kuvaavat hyvin opettajien ja yritysten tyytyväisyyttä: harjoittelut kehittivät sekä opettajien työelämätietoutta että antoivat työkaluja itse opetustyöhön. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että tällaisia harjoitteluja saisi olla enemmänkin.

Kaivosalan opetus on tullut Lapin ammattikorkeakoulun olemassa olevien koulutusohjelmien rinnalle. Harjoittelujen tavoitteena oli kasvattaa henkilökunnan kaivosalan osaamista ja lisäksi tavoitteena oli tuoda opetukseen kaivosteollisuudesta ajan tasalla olevia esimerkkejä, kuvia, videoita ja muuta oppimateriaalia. Yli odotusten onnistuneiden harjoittelujen oppi tulee siis aikanaan myös opiskelijoiden hyödynnettäväksi entistä laadukkaampana opetuksena.

Julkaisun kirjoittajat ovat harjoitteluissa olleita opettajia, TKI-henkilöstöä sekä kaivosalan yrityksissä toimivia työntekijöitä. Julkaisuun voi tutustua Theseuksessa.

Kaivoskoulutusta kehitetään ROKK Academy -kehittämisympäristössä yhdessä Kajaanin AMKin kanssa. 

Lisätietoja julkaisusta sekä kaivosalan opetuksesta antaa Tuomas Pussila, tuomas.pussilasähköposti.jpg.fi tai 050 461 1236.Kansikuva