kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Opas positiivisen työtekijäkokemuksen saavuttamiseksi on ilmestynyt
20.1.2021 7:00

Opas positiivisen työtekijäkokemuksen saavuttamiseksi on ilmestynyt

Matkailualan työntekijöiden ja esimiesten kokemusten ja tarpeiden pohjalta laadittu opas ja pohdintapakka tarjoavat työkaluja työntekijäkokemuksen kehittämiseen.


Työyhteisön vallitsevat toimintatavat vaikuttavat työntekijän työstään muodostamaan kokemukseen. Esimiehen on mahdollista vahvistaa kokemuksia työn merkityksellisyydestä huomioimalla nimenomaan positiiviseen työntekijäkokemukseen vaikuttavia tekijöitä ja ymmärtämällä työntekijää ja työyhteisöä.

Opasta, kortteja ja sähköistä oppimateriaalia voi hyödyntää esimiestyössä esimerkiksi osana henkilöstötoimintojen tai johtamisen osaamisen kehittämistä. Materiaalit ovat saatavilla sähköisesti:

- Positiivinen työntekijäkokemus – Opas esimiehille

- Positiivinen työntekijäkokemus – Pohdintapakka esimiehille

- Positiivinen työntekijäkokemus – lyhyet videot


Oppaassa positiivista työntekijäkokemusta lähestytään työntekijäpolun vaiheiden kautta: 1. vaihe ennen työsuhdetta, 2. vaihe työsuhteen aikana ja 3. vaihe työsuhteen jälkeen.

Jokaisessa työntekijäpolun vaiheessa on tunnistettavissa kriittisiä hetkiä, jolloin työntekijät ovat vuorovaikutuksessa organisaation, työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa. Nämä ovat kosketuspisteitä, jotka vaikuttavat työntekijäkokemuksen muodostumiseen.

Materiaali on laadittu Tarkastelussa matkailualan työntekijäkokemus (ELY-keskus/ESR/Vipuvoimaa EU:lta) -hankkeessa, jonka tavoitteena oli vahvistaa Lapin matkailuyritysten valmiuksia johtamisprosessien uudistamiseen ja tukea positiivisia työntekijäkokemuksia, työhyvinvointia, työntekijöiden motivaatiota ja sitoutumista.

Materiaalin laatimisessa on hyödynnetty alan kirjallisuutta, matkailualan työntekijöille tehtyä Positiivinen työntekijäkokemus -kyselyä ja -teemahaastattelua sekä esimiehille pidettyjen työpajojen tuloksia.

Tekijät kiittävät yrityksiä Rovaniemellä ja Ylläksellä, opiskelijoita sekä hankkeen ohjausryhmää matkasta positiivisen työntekijäkokemuksen polulla.

Lisätietoja:
Heidi Kaihua, heidi.kaihua(at)lapinamk.fi
Mari Vähäkuopus, mari.vahakuopus(at)lapinamk.fiKirjan kannesta teksti Positiivinen työntekijäkokemus.