kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Olisiko sinusta innovaatioassistentiksi?
4.1.2016 9:00

Olisiko sinusta innovaatioassistentiksi?

Innovaatioassistentti-valmennus on Lapin AMKin järjestämää täydennyskoulutusta vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille työnhakijoille.


Valmennukseen kuuluu yhden kuukauden koulutusjakso ja kuuden kuukauden työskentelyjakso työsuhteessa lappilaisessa yrityksessä. Täydennyskoulutuksen laajuus on 15 opintopistettä. Täydennyskoulutuksen toteutuksesta vastaa Lapin AMKin koordinoima Lapin innovaatioassistentti -hanke, ja mukana toteutuksessa on Lapin yliopisto.

Lapin innovaatioassistentti -toimintamallilla pyritään tukemaan Lapin alueen korkeakoulutettuja työnhakijoita sekä yrityksiä tarjoamalla molempia osapuolia hyödyttäviä työllistämismahdollisuuksia. Yritykset voivat palkata korkeakoulutetun työnhakijan innovaatioassistentiksi toteuttamaan omia kehittämisprojektejaan. Innovaatioassistentit tuovat uutta osaamista yrityksiin ja saavat valmennusta ja ohjausta paikallisilta korkeakouluilta.

 

Kokemuksia ensimmäisestä valmennuksesta

Ensimmäinen valmennus on järjestetty vuoden 2015 aikana, ja mukana oli kaksi innovaatioassistenttia sekä heidät palkanneet yritykset K-market Kirsikka ja Loma-Vietonen. Innovaatioassistentit työstivät yrityksissä ennalta määriteltyjä kehittämistehtäviä, pääasiassa liittyen verkkokaupan perustamiseen ja verkkomarkkinoinnin kehittämiseen.

Ensimmäisen valmennuksen päätösseminaari järjestettiin Rovaniemellä 30.11., ja tilaisuuteen kutsuttiin innovaatioassistenttien ja mukana olleiden yritysten lisäksi hankkeessa mukana ollut monialainen kouluttajatiimi. Päätösseminaarissa innovaatioassistentit esittelivät kehittämistehtävänsä toteutusta sekä oman innovaatio-osaamisensa kehittymistä valmennuksen aikana. Innovaatioassistenteilta ja yrittäjiltä kerätyn palautteen perusteella valmennus oli onnistunut, ja toisen innovaatioassistentin työsuhde jatkuu valmennuksen jälkeenkin.

Eväitä lappilaisten yritysten kehittämiseen – Case Lapin innovaatioassistentti -julkaisu kokoaa yhteen hankkeen ensimmäisen valmennuskierroksen käytännön kokemuksia. Julkaisussa tehdään myös katsaus joihinkin niihin yrityksen innovaatio-osaamisen osa-alueisiin, jotka muodostivat innovaatioassistentti-koulutuksen ydinsisällön.

 

Uusi valmennus käynnistyy vuonna 2016

Seuraava innovaatioassistenttivalmennus toteutetaan vuoden 2016 aikana siten, että koulutusjakso sijoittuu maaliskuulle ja työskentelyjakso huhti-syyskuulle. Syksyn aikana toiselle valmennuskierrokselle on rekrytoitu yrityksiä, ja lappilaiset korkeakoulutetut työnhakijat voivat hakea valmennukseen 12.–26.1.2016.

Tarkempia tietoja valmennuksesta ja siihen hakemisesta sekä mukana olevista yrityksistä ilmestyy vuoden alussa osoitteeseen:
www.lapinamk.fi/innovaatioassistentti

Lisätietoja:

Marjo Jussila
Projektipäällikkö, Lapin ammattikorkeakoulu
Marjo.Jussilasähköposti.jpg
Puh. 050 461 1355

***
Lapin innovaatioassistentti -hanketta koordinoi Lapin ammattikorkeakoulu, ja yhteistyökumppanina on Lapin yliopisto. Kolmevuotinen ESR-hanke on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama.

logo_banneri.png

 

 

 

Tiedote: Minttu MerivirtaLasse2.jpg

Lasse Åman esittelee kehittämistehtävänsä toteutusta K-market Kirsikassa.innoassariporukka1.jpg

Lapin innovaatioassistentti -hankkeen ensimmäisen valmennuksen osallistujat ja kouluttajat kokoontuivat marraskuun lopussa valmennuksen päätösseminaariin Rovaniemelle.