kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Olemme mukana Studentumin roadshow -kiertueella!
4.10.2023 13:00

Olemme mukana Studentumin roadshow -kiertueella!

Syyskuussa saimme perehdyttää roadshow-lähettiläät kampuksiimme sekä koulutustarjontaamme.


Studentum Roadshow auttaa tänäkin vuonna lukiolaisia alanvalinnassa

Studentum Roadshow -lukiokiertueella tuodaan nuorten ulottuville kattavasti tietoa jatko-opiskeluvaihtoehdoista. Kiertue kestää lokakuun alusta tammikuun loppuun, ja sen aikana Roadshow-lähettiläät vierailevat noin 45 lukiossa, muutamassa varuskunnassa ja koulutusmessuilla. Kiertueen järjestää studentum.fi, ja mukana kiertueella on 16 yhteistyökumppania. Kiertue järjestetään jo 12. peräkkäisen kerran.

– Kiertueen ajatuksena on herätellä nuoria ja auttaa heitä opiskelupaikan valinnassa. Haluamme muistuttaa, että opiskelupolut ovat yksilöllisiä ja omat tavoitteensa voi saavuttaa monenlaista reittiä, kertoo kiertueen projektikoordinaattori Linda Leinonen.

Kiertue alkaa tämän viikon tiistaina Helsingistä Maunulan yhteiskoulun lukiolta. Viikolla 41 kiertue suuntaa pohjoiseen kohti Oulua.

– Pyrimme kiertämään kiertuekuukausien aikana kattavasti eri puolilla Suomea, jotta tavoitamme eri alueilla asuvia nuoria. Lähettiläämme kiertävät loka-tammikuun aikana Suomea ristiin rastiin miltei 10 000 kilometrin verran, Leinonen taustoittaa.

Lähettiläät haluavat tukea myös nuorten hyvinvointia

Tämän vuoden Roadshow-lähettiläät Jutta Metsola ja Katri Onali lähtevät kiertueelle iloisin ja odottavin mielin. Metsola on opettajan- ja erityisopettajan töitä tehnyt kasvatustieteiden maisteri ja Onali viimeistelee paraikaa opinto- ja uraohjaajan opintojaan. Molempia yhdistää halu tukea nuoria paitsi alanvalinnassa, myös hyvinvoinnissa.

– Meille on tärkeää tukea nuoria jännittävässä elämäntilanteessa. Lukio-opiskeluun ja jatko-opiskelupaikan valintaan liittyy paljon stressiä ja kuormitusta, jota haluamme helpottaa, Metsola ja Onali tuumaavat yksimielisesti.

Yhteistyökumppanit toimivat kiertueella esimerkkeinä

Tänä vuonna kiertueella on mukana monipuolinen kattaus erilaisia oppilaitoksia, joiden koulutustarjontaa lähettiläät esittelevät nuorille. Mukana on 16 yhteistyöoppilaitosta tai -kumppania: AhlmanEdu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän yliopisto, Laajasalon opisto, Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Linnasmäen opisto (ent. Turun kristillinen opisto), Maanpuolustuskorkeakoulu, MilkWorks, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Rikosseuraamusalan koulutuskeskus, Sport Massage Institute of Finland, Tallinnan yliopisto, Teknologiateollisuus ja Xamk.

– On tärkeää, että voimme antaa nuorille konkreettisia esimerkkejä opiskeluvaihtoehdoista. Olemme vuosien varrella huomanneet, että kaikkia oppilaitostyyppejä tai niiden tarjoamia vaihtoehtoja ei vielä tunneta, Leinonen summaa.

Tiedote julkaistu 2.10.2023.studentum_roadshow_23_logo-1600-x-847-px-2-200x150,q=75,e=png.jpg