kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / OKM myönsi erityisavustuksen korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi Lapissa
15.12.2021 9:00

OKM myönsi erityisavustuksen korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi Lapissa

Lapin yliopisto, Lapin AMK, opiskelijakunta ROTKO ja ylioppilaskunta LYY ovat saaneet Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksen hankkeelle, jolla tuetaan opiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.


Korona on heikentänyt korkeakouluopiskelijoiden kokemaa yhteisöllisyyttä, ja yksinäisyys ja vertaistuen puute ovat lisänneet pahoinvointia. Pitkittynyt etäopiskelukausi on myös hidastanut ja jopa pysäyttänyt useiden opiskelijoiden etenemisen opinnoissaan.

Lapin yliopiston, Lapin ammattikorkeakoulun, ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ROTKO:n ja Lapin yliopiston ylioppilaskunnan yhteishankkeella tuetaan Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoiden hyvinvointia. Opiskeluaikainen tuki ja hyvinvoinnin ylläpito palvelevat opinnoissa etenemistä sekä valmistumisen jälkeistä aikaa ja kiinnittymistä työelämään.

Erityisavustuksen suuruus on 230 000 euroa ja hankkeen toteutusaika 1.1.2022- 30.6.2023. Yhteisesti valmisteltu hanke on nimeltään Opiskelijoiden yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin tukeminen tapahtumatoiminnalla sekä vahvuusperustaisella ohjauksella.

Hankkeessa on tavoitteena luoda laaja-alaisen hyvinvoinnin ohjauksen ja palveluiden kokonaisuus ja levittää olemassa olevia hyvinvointikäytänteitä, joita ovat VAHTO-hankkeessa kehitetyt työkalut, ylioppilaskunnan lanseeraama Hyvinvointipassi  ja opiskelijakunta ROTKO:n MoTo-hankkeessa syntynyt osaaminen.

Hyvinvointikokonaisuuden erityisenä tavoitteena on

1. tukea korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia kehittämällä hyvinvointi- , tapahtuma- ja harrastustoimintaa sekä vahvuusperustaista ohjausta,
2. tavoittaa koronan takia opinnoissaan tukea tarvitsevat opiskelijat ja
3. levittää hyviä käytänteitä korkeakoulukonsernin sisällä kouluttamalla ja osallistamalla ohjaus- ja vertaistoimijoita.

Kaikkiaan Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustuksia 32 eri hankkeeseen yhteensä kuuden miljoonan euron verran. Kyseessä on vuoden 2021 neljännessä lisätalousarviossa korkeakoululaitoksen ja tieteen yhteisiin menoihin tehdystä 4 miljoonan euron lisäyksestä ja muiden määrärahojen käytöstä.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Eija Jumisko
eija.jumisko(a)lapinamk.fi, p. 040 662 4883
Lapin AMK

Palvelujohtaja Merija Timonen
merija.timonen(a)ulapland.fi, p. 040 777 7352
LUC Palvelukeskus / Lapin yliopisto

Aiheesta muualla: Opiskelijoiden hyvinvoinnin ja oppimisen tueksi erityisavustuksia, Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 13.12.2021Nuorehko nainen selin kameraan katsoo nousevaa aurinkoa.