kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Nuoret maanmittarit saivat tunnustusta
8.5.2015 14:42

Nuoret maanmittarit saivat tunnustusta

Suomen nuoret maanmittarit verkosto (YSN Finland) sai palkinnon Maanmittausinsinöörien liitolta Maanmittauspäivillä, jotka järjestettiin Espoossa huhtikuussa 2015. Suomen nuoret maanmittarit verkosto on Lapin ammattikorkeakoulun maanmittaustekniikan opiskelijoiden perustama verkosto.


Perustelut palkinnolle olivat seuraavat: Suomen nuoret maanmittarit -verkosto on määrätietoisesti tehnyt työtä maanmittari-identiteetin luomiseksi ja ylläpitämiseksi. Tämä on entistä tärkeämpää aikana, jona maanmittarin tehtäväkenttä on leveämpi kuin koskaan ja maanmittarin koulutus hajautettu muiden opiskeluohjelmien yhteyteen. Verkosto on viime vuosina ollut hyvin aktiivinen maanmittauspäivien yhteydessä. Verkosto on ollut kansainvälisesti aktiivinen ja siten synnyttänyt kontakteja suomalaisen maanmittarikunnan ja kansainvälisten maanmittausalan organisaatioiden välille. Nuoret maanmittarit verkosto on Lapin ammattikorkeakoulun maanmittaustekniikan opiskelijoiden, Niko Haaraniemen ja Tuomas Jylhän perustama verkosto.

Maanmittauspäiville osallistui myös Lapin AMKin maanmittaustekniikan henkilökuntaa ja opiskelijoita. Opiskelijat Kati Hyvärinen, Pauliina Hattukangas ja Jenni Nurmi olivat tyytyväisiä Maanmittauspäivien antiin opiskelijan näkökulmasta, ja kokivat verkostoitumisen maanmittausalan toimijoiden ja muiden opiskelijoiden kesken tärkeänä.

”Osallistuimme tapahtumassa nuorille maanmittareille suunnattuun workshoppiin, jota vetivät Tuomas Jylhä ja Niko Haaraniemi. Aiheena oli miettiä, miten maanmittausalan mediaseksikkyys paranisi ja ideoita syntyi. Tutustuimme myös toisiin alan opiskelijoihin valtakunnallisesti. Samaan aikaan oli myös mielenkiintoisia luentoja. Aiheet olivat monipuolisia ja avarsivat opiskelijan mielikuvia asioista. Sessioissa käsiteltiin paljon ajankohtaisia asioita, kuten 3D kaupunkimalleista kiinteistökaupan verkkopalveluun, ja putkiremontin vaikutuksesta asunnon arvoon. Esittelijöiden ständeillä pääsimme tutustumaan uusimpaan maanmittausalan tekniikkaan. Ketäpä tulevaa insinööriä ei kiinnostaisi laserkeilaimet, lennokit ja muut töitä helpottavat välineet. Olemme aloittaneet verkostoitumisen ja se on mielestämme arvokkaampaa kuin opintopisteet ja arvosanat tulevaisuutta silmälläpitäen. Kiitos järjestäjille, esittelijöille ja osallistujille, tunsimme itsemme tervetulleiksi!”

Lisää aiheesta Suomen nuoret maanmittarit




Maanmittaustekniikka_1.jpg



Kuva3_1.jpg

Suomen nuorten maanmittareiden workshop Maanmittauspäivillä Espoon Dipolissa