kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Napapiirin retkeilyalueelle erityisaluesuunnitelma
22.2.2017 11:03

Napapiirin retkeilyalueelle erityisaluesuunnitelma

Ammattikorkeakoulun neljännen vuoden metsätalousinsinööriopiskelijoiden ryhmä on tehnyt projektiopintoina erityisaluesuunnitelman Napapiirin retkeilyalueelle. Suunnitelma tehtiin Metsähallituksen toimeksiannosta.


Erityisaluesuunnitelman tarkoituksena on selvittää alueen metsien käytön mahdollisuudet metsätalouden ja virkistyskäytön kannalta.

Virkistysaluereittien tila tarkastettiin ja niihin tehtiin korjausehdotuksia tarvittavilta osin. Metsätalouden osalta kartoitettiin metsienkäsittelynmahdollisuudet ja tarve.

Metsienkäsittelyratkaisuja ehdotettaessa luonto- ja maisema-arvot sekä virkistyskäytön tarpeet ovat etusijalla. Suunnittelun alkuvaiheessa selvitettiin sidosryhmien tavoitteet ja toiveet alueen käytön osalta. Selvitys toteutettiin haastatteluiden avulla.

Napapiirin retkeilyalue sijaitsee Rovaniemeltä noin 25 kilometriä nelostietä pohjoiseen päin, tien itäpuolella. Suosittu retkeilykohde sopii monen tasoisille retkeilijöille ja myös liikuntaesteisillä on mahdollisuus päästä ulkoilemaan metsäluontoon ja koskien äärelle.

Reitit ovat merkittyjä ja vaikeimpiin kohtiin on tehty pitkospuita helpottamaan kulkemista. Polkujen varsilla on runsaasti tauko- ja tulipaikkoja eväiden nauttimista ja levähtämistä varten. Retkeilyalueen läpi virtaava Raudanjoki tarjoaa mahdollisuuden melonnan ja kalastuksen harrastamiseen. Lisäksi alueella on mahdollista harrastaa monenlaisia muita luontoon liittyviä aktiviteetteja.

Erityisaluesuunnitelma on tukena sovitettaessa eri maankäyttömuotojen tarpeita samalle alueelle. Suunnitelmasta selviää mille alueille metsätalouden toimenpiteitä voidaan kohdistaa ja millä alueille virkistyskäyttö on etusijalla.

Lisätietoja projektista antaa:
Tiimiesimies Ilkka Vaara
Metsähallitus Metsätalous Oy
p. 040 7319280 

Projektipäällikkö Jyri Pikkarainen
Lapin ammattikorkeakoulu
p. 040 8496981metsäopiskelijoiden projektiryhmä.jpg