kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Napalaakson kaupunki houkuttelee lappilaisnuoria
26.3.2018 9:00

Napalaakson kaupunki houkuttelee lappilaisnuoria

Napalaakso on virtuaalinen kaupunki, jossa ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat oppivat yrityksen pyörittämisen perusprosesseja.


Tradenomiopiskelijoille Rovaniemellä ja Torniossa Napalaakso tarkoittaa vuoden mittaista yrityspeliä, jossa luennoilla opittu teoria yhdistetään saumattomasti käytännön tekemiseen. Napalaaksossa opiskelijoiden perustamat oppiyritykset käyvät kauppaa keskenään. Yhteistyökaupunkeja ovat Tampereen AMK:n Kykylaakso ja Savonia-ammattikorkeakoulun Oivalla.

Napalaaksoon on helppo löytää internetitse osoitteessa www.napalaakso.fi.

Kehittyvä businesskaupunki

Liiketalouden toisen vuoden opiskelijat perustivat syksyllä 2017 Napalaakso -projektiryhmän, jonka tavoite on kehittää Napalaaksoa oppimisympäristönä ja parantaa sen tunnettuutta. Viisi henkisen projektiryhmän jäsenet opiskelivat itse Napalaaksossa lukuvuonna 2016–2017, joten oppimisympäristö on heille entuudestaan hyvin tuttu.

Projektiryhmän työn myötä Napalaakso-yrityspeli on saanut käyttöönsä Netvisor-kirjanpitojärjestelmän ja tänä keväänä avaa virtuaaliset ovensa NapaTukku-verkkokauppa. Myös Napalaakson nettisivut ja toiminnanohjausjärjestelmä uusitaan samoin kuin niiden käyttöön liittyvät opiskelijoiden oppaat. Lisäksi Napalaaksolle on perustettu kesällä 2017 Facebook ja Instagram –tilit.

Vuorovaikutuksella kasvua kohti

Ammattikorkeakoulut ovat tunnettuja käytännönläheisestä opetuksestaan ja Napalaakso on tästä hyvä esimerkki. Napalaaksossa opiskelijat oppivat ryhmätyöskentelytaitoja ratkoessaan liiketoimintaan liittyviä ongelmia. Jokaisella ryhmällä on oma vastuuopettaja, joka valvoo ja ohjaa oppilaiden työskentelyä.

Myös muilla Lapin ammattikorkeakoulun koulutusaloilla on kiinnostusta Napalaakson käyttöön opetuksessa.

Jatkuva kehitys ja palautteeseen reagointi on oppimisympäristön kehityksen kulmakivi ja opiskelijat painottavatkin kehitystyössä Napalaakson vastuuopettajien, opiskelijoiden ja oppimisympäristön teknisen fasilitoijan välistä avointa vuoropuhelua.

Napalaakso –projektiryhmän jäsenet haluavat toimia esimerkkinä uusille liiketalouden opiskelijoille. Ennakkoluuloton lähestymistapa ja avoin mieli ovat avaimet oppimisympäristöjen kehittämiseen.Tämä juttu on julkaistu alun perin Lounais-Lappi-lehdessä 24.3.2018.Napalaakso -projektiryhmä.jpg

Napalaakso -projektiryhmän tavoitteena on oppimisympäristön kehittäminen. Kuvassa opiskelijat vasemmalta lukien Eveliina Kallunki, Jari Ojakangas, Riia Valvimo, Esa Inget ja Niina Valjus.