kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Naisyrittäjyys nousuun kansainvälisellä yhteistyöllä
12.10.2018 13:00

Naisyrittäjyys nousuun kansainvälisellä yhteistyöllä

Harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisuus on yhteinen tavoite Euroopan pohjoisilla alueilla. Haasteena on muun muassa nuorten naisten työperäinen poismuutto. Yrittäjyys voi tarjota mahdollisuuden työllistyä mielekkäällä tavalla omalla kotiseudulla.


Suomen, Ruotsin, Islannin, Irlannin ja Skotlannin yhteinen W-Power-hanke tarttuu haasteeseen konkreettisesti edistämällä etenkin naisyrittäjyyttä: tunnistamalla potentiaalista liiketoimintaa, kehittämällä osaamista, parantamalla neuvontapalveluja sekä tarjoamalla kansallisia ja kansainvälisiä verkostoitumismahdollisuuksia.

Paikallisen ja kansainvälisen tiedon ja hyvien käytänteiden vaihdon kautta pystytään vaikuttamaan asenteisiin ja luomaan positiivinen ilmapiiri naisten yrittäjyydelle.

W-Power kehittää naisyrittäjyyden liiketoimintaympäristöjä alueellisesti sekä tarjoaa koulutusta, yritysvalmennusta sekä mahdollisuuksia kansainväliseen vaihtoon. Tavoitteena on tukea olemassa olevaa yrittäjyyttä ja yritysten kansainvälistymistä, mutta myös kannustaa uuteen yrittäjyyteen. W-Power tarjoaa inspiraatiota onnistuneiden yritysesimerkkien kautta.

Hanke on rahoitettu Euroopan unionin Pohjoisen Periferian ja Arktiksen 2014 - 2020 -ohjelmasta ja se on käynnissä vuoden 2021 elokuun loppuun. Budjetti on n. 1,8 miljoonaa euroa. Hanketta vetää Karelia-ammattikorkeakoulu Joensuusta. Lapin AMK vastaa hankkeen viestinnästä ja pohjoisen alueen yrittäjyyden edistämisestä.

Hanke tuo toteuttajat ja partnerit eri maista Rovaniemelle kansainväliseen verkostoitumisseminaariin torstaina 29.11.2018. Seminaari järjestetään yhdessä Lapin yliopiston matkailututkimuksen koordinoiman ARCTISEN-hankkeen kanssa. Seminaarissa kuullaan yrityspuheenvuoroja ja terveisensä seminaariin tuovat myös yrittäjien tukiverkostot.

Lisätietoja:
Helena Puhakka-Tarvainen
Projektipäällikkö
Karelia-ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
Puh. 050 430 2418
helena.puhakka-tarvainen(ät)karelia.fi

Reeta Sipola
Projektipäällikkö
Lapin ammattikorkeakoulu
Puh. o40 704 0027
reeta.sipola(ät)lapinamk.fi

W-Power - Empowering women entrepreneurs in sparsely populated communitiesNaisyrittäjä näppäimistö.jpg