kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Naisyrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille tilaisuuksia verkostoitua
8.2.2019 10:00

Naisyrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille tilaisuuksia verkostoitua

Harvaan asuttujen seutujen naisille nyt tarjolla erityistä tukea yrittäjyyteen. Tiedotustilaisuus Rovaniemellä 26.2.


Harvaan asuttujen alueiden elinvoimaisuuden ylläpitäminen on yhteinen haaste Euroopan pohjoisilla alueilla. Haasteena on mm. kasvava työperäinen poismuutto etenkin nuorten naisten ikäluokissa. Yrittäjyys voi kuitenkin tarjota mielekkään mahdollisuuden työllistymiseen kasvukeskusten ulkopuolella.

W-Power hanke (Empowering women in sparsely populated communities) tarttuu haasteeseen kannustamalla harvaan asuttujen seutujen naisia yrittäjyyteen, auttamalla tunnistamaan liiketoimintapotentiaalia, kehittämällä osaamista, parantamalla neuvontapalveluita sekä tarjoamalla kansallisia ja kansainvälisiä verkostoitumismahdollisuuksia liiketoiminnan keittämiseksi.

W-Power käynnistyi syyskuussa 2018 ja tänä vuonna päästään konkreettisesti innostamaan yrityksiä kansainväliseen verkostoitumiseen sekä löytämään uusia liikekumppanuuksia ja markkinoita.

Yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille järjestetään alueellisia verkostoitumistilaisuuksia ja valmennusta tarpeiden mukaisesti. Lisäksi osaamistaan voi lähteä kehittämään hankkeessa avautuvan kansainvälisen yhteistyön kautta ja löytää sparrauskaveriksi kansainvälisen vertaismentorointiparin.

Vertaismentoroinnissa eri alueilla toimivia yrittäjiä ryhmäytetään yhteisen toimialan, yhteisten tavoitteiden, maantieteellisen markkinan tai jonkin muun yhteisen hakemuksessa esiin tulevan tekijän perusteella.

Hanke mahdollistaa mentorointipareille tai –tiimeille viikon pituisen vierailun toistensa yrityksissä, jolloin on mahdollista löytää yhteisiä liiketoimintamahdollisuuksia, uusia toimintatapoja ja saada vertaissparrausta. Vertaismentoroinneista työstetään videopäiväkirja tai blogi, jonka kautta kansainvälises-tä yhteistyöstä saatuja kokemuksia jaetaan myös muille kiinnostuneille.

Osallistuminen toimintaan on yrittäjille maksutonta. Paikalliset tilaisuudet ja valmennukset ovat avoimia kaikille yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille, ja kansainväliseen toimintaan - kuten vertaismentorointiin osallistujat - valitaan kevyen hakuprosessin kautta.

Ensimmäiset haut avautuvat kevään 2019 aikana. Rovaniemellä hankkeesta kerrotaan lisää tiistaina 26.2.2019 klo 18.30 Yrittäjänaisten kerhohuoneella järjestettävässä tilaisuudessa. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä:
https://link.webropolsurveys.com/S/EBE1D26B08B23EF2

Voit seurata ilmoittelua sosiaalisessa mediassa: Facebook ja Instagram.

W-Power hankkeessa on toteutuskumppaneita Suomesta (Pohjois-Karjala ja Lappi), Ruotsista, Islannista, Irlannista, Skotlannista ja Shetlannista. Lapissa toteuttajana on Lapin ammattikorkeakoulu. Projekti on kolmivuotinen ja rahoitettu EU:n Pohjoisen Periferian ja Arktis 2014–2020-ohjelmasta.

Lisätietoja:
Reeta Sipola, Lapin AMK, reeta.sipolaLapin AMK sähköposti
Anne Saloniemi, Lapin AMK, anne.saloniemiLapin AMK sähköposti

northern_periphery_eakr.jpgW-power.jpgW-power banderolli.jpg