Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Muutoksia opiskelijoiden henkilökohtaiseen tallennustilaan
Oppilaitos tiedottaa
13.2.2020 7:00

Muutoksia opiskelijoiden henkilökohtaiseen tallennustilaan

Opiskelijoiden verkkokansioiden käytöstä luovutaan asteittain


Lapin yliopistossa ja Lapin AMKissa opiskelijoiden tiedostojen pilvitallennustila on 1 Tt (1000 Gt)/opiskelija. Levytila tarjotaan Microsoftin Office 365 OneDrive-pilvipalvelusta, johon on pääsy päätelaitteilta ajasta ja paikasta riippumattomasti. OneDriven käytössä on huomioitava, että sinne tallennetuista tiedostoista ei oteta varmuuskopioita.

Alkaen 1.3.2020 opiskelijoille ei enää luoda uusille Lapin yliopiston ja Lapin AMKin hakemistoja \\viipus\home ja \\amkfi04\amkop$, joiden käyttö on merkittävästi vähentynyt.

Aiemmin kuin 1.3.2020 aloittaneilla opiskelijoilla verkkokotikansiot säilyvät käytettävissä opinto-oikeuden päättymiseen saakka.

Opintojen päättyessä tulee opiskelijan huolehtia tiedostojen talteen ottamisesta.
Käyttäjätunnustunnus sulkeutuu 28 vuorokauden kuluttua opiskeluoikeuden päättymisestä, jonka jälkeen tiedostot ja sähköposti poistetaan palveluntarjoajan (Microsoft Oy) käytäntöjen mukaisesti.

Käytön ohjeita OneDrive for Business - palveluun löydät palveluntarjoajan sivuilta:
https://support.office.com/fi-FI/onedrive

Lisätietoa
IT-palvelut
p. 040 4844 333
servicedesk@ulapland.fi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK