kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Mukana TAISTO 2018 -harjoituksessa
29.11.2018 7:00

Mukana TAISTO 2018 -harjoituksessa

Lapin AMK osallistui tiistaina 27.11. Valtiovarainministeriön järjestämään tietoturva- ja tietosuojaloukkausten hallinnan TAISTO 2018-harjoitukseen.


Harjoituksen tarkoituksena oli testata julkisen hallinnon organisaatioiden tietoturvapoikkeamien ja henkilötietojen tietosuojaloukkausten hallintaan laadittuja toimintamalleja. Kuvitteellisessa harjoituksessa Lapin AMKiin kohdistui tietomurto.

"Tilannehuoneessa" harjoitukseen osallistuivat Pirjo Kärki-Koskinen, Markku Taipale, Reijo Tolppi, Esa Mätäsaho, Laura Kinnunen, Anu Pruikkonen, Tuomo Lindholm ja Johan-Eerik Kukko. Lisäksi harjoitukseen osallistui IT-palvelujen henkilöstöä, johon otettiin yhteyttä harjoituksen edetessä.

Harjoituksessa olivat edustettuina johto, hallintopalvelut, tietoturva ja tietosuoja, IT-palvelut, tietohallinto, korkeakoulupalvelut ja viestintä.

Päivä oli hyvin onnistunut. Harjoituksessa testattiin tietosuojaan ja tietoturvaan liittyviä toimintaohjeita. Pääasiassa ohjeet ovat ajantasaisia ja toimivia, mutta niistä löydettiin pieniä kehittämistarpeita. Päivään sisältyi myös kriisiviestinnän harjoittelua ja tiedottamista eri sidosryhmille.

#TAISTO18Taisto2018.jpg

Kuva: Jakke Rutonen