kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Oppilaitos tiedottaa / Muistilista opiskelijan hyvinvointipalveluista.
Oppilaitos tiedottaa
19.5.2021 7:00

Muistilista opiskelijan hyvinvointipalveluista.
Hei opiskelija,

mitä sinulle kuuluu? 

Sinun hyvinvointisi on meille jokaiselle korkeakouluyhteisössä toimivalle tärkeä asia – niin opiskelukavereille kuin kaikille työntekijöillemme opettajista hallintohenkilökuntaan.

Haluamme muistuttaa, että tarjoamme sinulle monenlaisia hyvinvointiasi tukevia palveluita. Arjen keskellä esimerkiksi opettajamme, opinto-ohjaajamme ja opintosuunnittelijamme auttavat aina eteenpäin, olipa pulmasi pieni tai suuri. He osaavat myös neuvoa, jos et tiedä, mistä lähtisit hakemaan apua.

 

Kokosimme muistilistan tarjoamistamme hyvinvointipalveluista, joita voit hyödyntää. Voit ottaa yhteyttä kaikkiin meihin matalalla kynnyksellä. Mietitään sitten yhdessä, miten voisimme olla avuksi:

 

YTHS – Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö vastaa terveydenhuoltopalveluista. Sivuilla on myös hyviä vinkkejä vaikkapa etäopiskeluarkeen niin mielen hyvinvoinnin kuin ergonomian ja liikunnan näkökulmista.

Korkeakoulukuraattorimme auttavat sinua opiskeluun ja arkeen liittyvissä asioissa ja haasteissa. Sivuilta löytyy kuraattorien yhteystiedot sekä vinkkejä opiskelun ja arjen hallintaan. 

Hyvinvointiohjaajamme liikuntapalveluissa auttavat sinua löytämään liikunnan osaksi arkeasi. 

Nyyti ry on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö, joka tarjoaa opiskelijoille ja opiskeluyhteisöille tietoa, tukea ja toimintaa mielen hyvinvointiin ja opiskelussa jaksamiseen. Nyytin sivuilla on myös chat kokemusten ja ajatusten vaihtoon.

Suomen mielenterveys ry:n Mieli -sivustolta löydät kattavasti tietoa mielenterveydestä ja sitä tukevista palveluista. Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää joka päivä 24 tuntia vuorokaudessa: puh. 09 2525 0111.

Mielenterveystalo-palvelusta löydät asiantuntijoiden tuottamaa tietoa mielenterveysasioista, tukea omahoitoon ja ohjausta eri alueiden mielenterveyspalveluihin. Mielenterveystalon sivujen kautta voit myös hakea oman asuinpaikkakuntasi palveluita.

Ohjaamot ovat matalan kynnyksen palvelupisteitä, joista kaikki alle 30-vuotiaat saavat maksutonta apua ja tukea monenlaisiin asioihin opiskelusta ja työllistymisestä asumiseen ja kaikkeen näiden väliltä. Ohjaamoita on noin 70 ympäri Suomea – pohjoisin Ohjaamo on Rovaniemellä ja eteläisin Hangossa.

Kela auttaa sinua esimerkiksi opintotukeen ja toimeentuloon liittyvissä asioissa. Muistathan, että voit hakea opintotukea myös kesäajalle, jos suoritat opintojasi. Kelan kanssa voit selvittää oikeutesi myös muihin etuuksiin kesän aikana, jos et opiskele.

Seurakunnan palvelut ovat käytettävissäsi, kun kaipaat kuuntelijaa tai haluat vain jakaa hetken jonkun kanssa. Oppilaitospastorit ja muut opiskelijatyöntekijät ovat useimmilla paikkakunnilla tavattavissa oppilaitoksella.

 

Muistathan, että yksin ei tarvitse pärjätä. Apua ja tukea on tarjolla aina.

 

Hyvää ja valoisaa kevättä, ollaan yhteyksissä!

 

Terveisin

Korkeakouluyhteisösi väki