kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Mitta Oy ja Lapin AMK yhteistyössä kehittämään mittaustekniikkaa ja infra-alaa
23.5.2022 10:00

Mitta Oy ja Lapin AMK yhteistyössä kehittämään mittaustekniikkaa ja infra-alaa

Mitta-konserni ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat solmineet kumppanuussopimuksen strategisia ja operatiivisia tavoitteitaan tukevasta yhteistyöstä.


Mitta-konserni on kansainvälisesti toimiva mittaus- ja kenttätutkimusalan suomalainen konsulttiyhtiö. Se tekee muun muassa maaperätutkimusta ja tarjoaa mittaus-, ympäristö- ja laboratoriopalveluita yrityksille ja viranomaisille. Lapin ammattikorkeakoulu puolestaan on erikoistunut älykkäisiin rakennettuihin ympäristöihin ja maankäyttöön sen osana.

Kumppanuussopimuksen mukainen yhteistyö tarkoittaa muun muassa osaamisen jakamista ja inframittauksen digitalisaation ja maaperätutkimuksen yhteiskehittämistä. Uusia TKI-avauksia haetaan muun muassa ennakoiviin turvallisuus- ja kunnossapitopalveluihin, tuulivoimarakentamiseen ja vedenalaisiin mittauksiin liittyen.

- Tämä on hedelmällinen tapa esitellä Mitta Oy:tä tuleville ammattilaisille. Hienoa, että tässä kumppanuudessa näkyy ammattiperäinen kehitystyö ja tavoite saada ratkaisuja siirrettyä suoraan yrityksen arkeen, kommentoi Aki Puska.

Käytännön yhteistyömuotoina tulevat kysymykseen sekä tuotekehitys että koulutuksellinen ja hankeyhteistyö.

Lapin AMKin osaamisaluejohtaja Hannu Kähkölä näkee, että tilanteessa kaikki osapuolet – niin opiskelijat, kuin molempien toimijoiden asiantuntijatkin - kokevat hyötyvänsä kumppanuudesta yhtä lailla.

- Kumppanuuksista kanavoituva osaamisen kehittämisen suunta on ammattikorkeakoulun kehittämisen kannalta äärimmäisen tärkeää. Tämä kumppanuus yhdistää digitaalisen osaamisen maanmittaus- ja infra-alaan, jotka yhdessä suuntaavat työelämälähtöistä tutkimustoimintaamme.

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin verkossa 19.5.2022. Sopimuksen allekirjoittivat Mitta Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska ja Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen. Sopimus on voimassa tällä erää kolme vuotta.Mitta Oy:n ja Lapin AMKin tunnukset allekkain.