kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Mikolla ja Kaisalla ei mene hyvin
29.11.2019 14:00

Mikolla ja Kaisalla ei mene hyvin

Aggressiivisen asiakkaan kohtaamista harjoitellaan simuloidussa tilanteessa Lapin ammattikorkeakoululla.


Pikkujoulukausi meni Mikolla viinanhöyryisissä merkeissä ja joulu ulkona. Mikko hakeutui viimein hoitojaksolle päihdekuntoutusyksiköön.

Muutaman viikon kuluttua pidetään hoitokokous, johon myös vaimo Kaisa tulee paikalle. Mukana on kaksi päidetyöntekijää.

Tästä asetelmasta käynnistyy kemiläisen Botnia 24 mielenterveys- ja päihdehuollon yksikön työntekijöiden valmennus Lapin ammattikorkeakoululla. Yksikön 14 työntekijää harjoittelee aggressiivisen asiakkaan kohtaamista draaman keinoin.

Mikkoa näyttelee Jakke Salomaa ja Kaisaa Sinikka Myllyoja, jotka molemmat ovat käyneet Lapin ammattikorkeakoulun simulaationäyttelijävalmennuksen. Simulaationäyttelijät ovat vapaaehtoisia näyttämötaiteen amatöörejä, joiden avulla ammattikorkeakoulussa järjestetään mahdollisimman aidon tuntuisia sosiaali- ja terveysalan potilaiden kohtaamistilanteita.

Rauhallisesti alkanut hoitopalaveri kuumenee pariskunnan väliseksi riidaksi ja päättyy Mikon ja Kaisan väliseen käsirysyyn.

Näyteltyä tilannetta sivusta seuranneiden Botnia 24:n työntekijöiden tehtävänä oli rekisteröidä toisaalta pariskunnan ja toisaalta päidetyöntekijöiden käytöstä ja toimintaa. Tapahtunutta ja johtopäätöksiä purettiin lopuksi yhdessä. Onko Kaisalla ja Mikolla vielä mahdollisuuksia ja miten hoivayksikkö voi auttaa heitä kohti parempaa elämänvaihetta?

Botnia 24 tilasi valmennuksen ammattikorkeakoululta, ja kouluttajiana toimivat opettajat Pipsa Vilen ja Johanna Majala. Simulointia hyödyntäviä valmennuksia voi tiedustella lehtori Marita Turulinilta Kemissä ja Maria Kiistalalta Rovaniemellä.Tilanne 2.jpg

"Mikko" ja "Kaisa" ajatuvat helposti sanaharkkaan. Sinikka Myllyoja ja Jakke Salomaa.Tilanne 3 net.jpg

Simulaationäyttelijät suorituivat rooleistaan erittäin uskottavasti.