kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Miehet huomion kohteena Meri-Lapissa
28.9.2018 13:18

Miehet huomion kohteena Meri-Lapissa

Touri miehille -hankkeessa vahvistetaan eri ikäisten miesten työ- ja toimintakykyä lisäämällä heille osallistumisen mahdollisuuksia parantaa miesten omia taitoja pitää huolta hyvinvoinnistaan.


Suomi näyttäytyy monista toimista huolimatta kaikkea muuta kuin esimerkkimaana OECD:n koulutusvertailussa. Työtä vailla ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten miesten osuus on kasvanut. Etenkin nuorten miesten joutilaisuus on Suomessa lisääntynyt kymmenessä vuodessa, kun se monissa muissa maissa on vähentynyt.

Meri-Lapissa haasteeseen tartutaan miestyöosaamisella ja miesten omalla toiminnalla

Touri miehille -hankkeessa vahvistetaan eri ikäisten miesten työ- ja toimintakykyä lisäämällä heille osallistumisen mahdollisuuksia parantaa miesten omia taitoja pitää huolta hyvinvoinnistaan. Vertaistoiminnalla on mahdollista lieventää sukupuolenmukaista eriytymistä.

Tavoitteeseen päästään tekemällä yhteistyötä julkisen sektorin, kolmannen sektorin ja yhdistysten asiantuntijoiden ja asiakkaiden kanssa. Miesten kanssa toimivien tahojen miestyöosaamiseen orientaatio laajentuu yhdessä toimimalla ja keskustelemalla eri asiantuntijoiden kanssa. Miesten omaa motivaatiota kouluttautua, edetä työuralla ja pitää huolta hyvinvoinnistaan vahvistuu, kun miehet huomioidaan asiakaslähtöisesti palveluiden käyttäjinä.

Hankkeen aikana järjestetään miestyön näkökulmaan orientoivia seminaareja ja koulutusta miestyöhön ja perustetaan miesnäkökulmaa selkiyttäviä konsultatiivisia ryhmiä. Hankkeessa syntyvä tieto, kokemukset, materiaalit ja toimintamallit tulevat julkiseen käyttöön ja koulutuksia on mahdollista räätälöidä eri palveluntuottajien tarpeisiin.

Eri ikäiset merilappilaismiehet saavat hankkeeseen osallistuessaan tietoja, käytännön välineitä, vertaistukea, puheeksi ottamisen valmiuksia sekä valmiuksia toimia vertaistukiohjaajina ja miesryhmien ohjaajina.


Taustalla ESR-rahoitusta

Touri miehelle hanke on jatkoa toteutetulle Miehinen juttu-hankkeelle. Tällä kertaa kohderyhmää laajennettiin eri-ikäisiin työttömiin miehiin ja työllistymistä tukevien palvelujen tarjoajiin. Touri Miehelle hanke kestää 2018-2020.

Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Lisätietoja

Birgit Mylläri, birgit.myllari@lapinamk.fi p. 050 3109348
Tarja Lipponen, tarja.lipponen@lapinamk.fi p. 0504276433
Timo Marttala, timo.marttala@lapinamk.fi p. 0503109345

 

Tiedote: Birgit Mylläri, Tarja Lipponen ja Timo Marttala.

touri miehelle mies yksin siluetti.jpg