kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Metsäinsinööriopiskelijat viestivät ja markkinoivat
14.12.2017 14:00

Metsäinsinööriopiskelijat viestivät ja markkinoivat

Lapin AMK:n metsätalousinsinööriopiskelijoiden viestintä- ja markkinointiprojekti tuotti paljon näkyvyyttä alan koulutukselle.


Syksyn aikana 12 Lapin ammattikorkeakoulun neljännen vuoden metsätalousinsinööriopiskelijaa suoritti projektiopintojaan yhteistyössä paikallisten sidosryhmien kanssa.

Opintoihin kuului kuusi osaprojektia, joissa viritettiin opiskelijoiden valmiuksia metsäalan viestinnän tehtäviin ja tapahtumien organisointiin.

- Osallistuminen metsäorganisaatioiden Kasit Metsään –viikolle Rovaniemellä
- Osallistuminen 8-luokkalaisten metsäpäivään Ranualla
- Osallistuminen Itä-Lapin metsäpäivään ja sen järjestelyihin
- Tehtävärastin suunnittelu ja toteutus 4H:n metsäpäiviin Hirvaalla
- Bioaika-kiertueen mukana kulku ympäri Suomea avustaen ja esitellen
- Esittelykäyntejä Lapin alueen lukioihin ja yläkouluihin

Kasit metsään –viikko toteutettiin syyskuussa Metsähallituksen ulko-oppimisalue Mottimetsässä rovaniemeläisille kahdeksasluokkalaisille. Opiskelijat toimivat koululaisryhmien oppaina viikon aikana sekä suunnittelivat ja järjestivät oman tehtävärastinsa. Samantyylinen tapahtuma toteutettiin myös yksittäisenä kahdeksasluokkalaisten metsäpäivänä Ranualla 29.9.2017.

Itä-Lapin metsäpäivä järjestettiin 7.10.2017 Kemijärven kulttuurikeskuksessa. Päivän ohjelmassa oli muun muassa metsäalan toimijoiden luentoja, näytteilleasettajia sekä ajankohtaista tietoa tehdashankkeista. Opiskelijat suunnittelivat tapahtumaan Lapin ammattikorkeakoulun esittelypisteen, sekä avustivat tapahtuman järjestelyissä.

Rovaniemen 4H-yhdistys järjesti Syväsenvaaran ja Viirinkankaan alakoululaisille metsäpäivät 1.-2.11.2017 Hirvaan opetusmetsien alueella. Tapahtuman taustalla oli 4H-yhdistyksen pyrkimys edistää lasten ja nuorten tietämystä metsistä ja sitä ympäröivästä luonnosta. Opiskelijat järjestivät tapahtumaan toiminnallisen tehtävärastin sekä pienen metsävisailun.

Bioaika-tapahtumakiertue oli metsäsektorin yhteinen lahja satavuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Se kiersi ympäri Suomea, kertoen biotalouden uusista innovaatioista ja tulevaisuuden näkymistä. Opiskelijat toimivat esittelijöinä ja avustajina Bioaika-rekassa, jossa sijaitsi tiedekeskusnäyttely. Bioaika-rekan rinnalla kulki myös Bioaika-tori, jossa opiskelijat toimivat yhteistyössä kunkin alueen biotaloustoimijoiden kanssa.

Kouluvierailut tehtiin syksyn aikana Lapin alueen lukioihin ja yläkouluihin osana Lapin AMK:n markkinointia ja Metsäteollisuus ry:n koulukampanjaa. Esityksissä nuorille kerrottiin metsäalan koulutus- ja työmahdollisuuksista. Vierailujen tarkoituksena oli kasvattaa nuorten mielenkiintoa metsäalaa kohtaan. Useilla vierailuilla oli mukana myös paikallisen metsäalan yrityksen toimihenkilö.

Lisätietoja toteutetusta projektista:
Juho-Pekka Karhu, projektipäällikkö
juho-pekka.karhu(ät)edu.lapinamk.fiMetsäopiskelijoiden tiedotusprojekti.jpg

Lapin AMK:n projektiopiskelijoita Itä-Lapin metsäpäivässä.